Te + Én

Kapcsolati trükkök, hogy újra egymásba szeressünk

Ahhoz, hogy őrizzük a lángot, majd a parázst, mindig bele kell tennünk kisebb vagy nagyobb dolgot a kapcsolatunkba. És hogy miket? Felsorolunk 6 módszert, amivel javíthatunk a párkapcsolatunkon.

Apró gesztusok

Egy üzenet, egy vers, egy zene, egy szál virág és máris sokkal édesebb a napunk. Tényleg nem kell hozzá sok, csak egy kis odafigyelés.

Kapcsoljuk ki a telefonunkat

Nem mindenki sebész, nőgyógyász, mentős, nyomozó vagy éppen újságíró, hogy állandóan be legyen kapcsolva a telefonja. A kettesben töltött idő ne arról szóljon, hogy a másikat épp valaki felhívja, aki csak mondja, mondja és mondja… nem beszélve arról, hogy ha csak rezgő módban van a telefon, akkor is percenként jön egy üzenet vagy hír. A MI időnk legyen a miénk.

Fotó: Unsplash/ xTanja Heffner

Fotó: Unsplash/ xTanja Heffner

Feküdjünk le egy időben

Ha a munkaidőnk megengedi, akkor feküdjünk le egy időben és bújjunk egymás mellé. Öleljük át egymást szorosan és meséljünk az éppen bennünk lezajlódó érzésekről. A férfi mellkasához való hozzábújás erősíti az intimitást, ezáltal a kapcsolatot.

Próbáljunk ki valami újat

Nem kell semmi extrém dologra gondolni, csak csináljunk valami olyat, amit korábban még egyikünk sem csinált. A közös élmény szintén erősít minket.

Adjunk ajándékot ok nélkül

Egy pizza, egy finom bor, egy cuki kulcstartó, egy új egérpad… bármi, aminek a párunk örülni fog. Ezzel a gesztusunkkal ki tudjuk mutatni, hogy törődünk a másikkal, ami kulcsfontosságú egy kapcsolatban.

Tervezzük meg közösen a hétvégénket

Hét közben, amikor mindketten dolgozunk, hozzunk létre egy közös mappát, amibe beledobálhatjuk az ötleteinket a pénztárcánkhoz igazítva. Így nagyjából csütörtök magasságára már meg is lesz a programunk. Ha vannak gyerekek, azt is le tudjuk szervezni, hogy ki vigyázzon rájuk, amíg mi élvezzük egymás társaságát.