Stílus

Marilyn, Audrey, Liz és Sophia – örök stílusikonok, akiket érdemes követni

Vannak, akiknek a vérükben van a divat, bármit vesznek fel, tökéletesen passzol a személyiségükhöz, a stílusukhoz. Ők azok a divatikonok, akiket a mai napig igyekszünk követni, ha csak egy-egy ruha vagy kiegészítő erejéig is. Marilyn, Audrey, Elizabeth, Monica és Sophia – örök stílusikonok, akiket érdemes követni.

Állítólag nem attól lesz valaki stílusos és elegáns, mert mások észreveszik, hanem attól, hogy emlékeznek, emlékszünk rá. Ha végiggondoljuk: vajon hány olyan ismerősünk van, akinek az öltözködése most eszünkbe jut? Vagy hány ismert, híres színésznő, énekesnő vagy más művész neve villan fel az emlékezetünkben? Valószínűleg látjuk magunk előtt Audrey Hepburn kislányosan bájos mosolyát, Marilyn Monroe igéző, vörös ajkait, Brigitte Bardot feketén titokzatos tekintetét, vagy Monica Bellucci formásan csábos idomait. Mert a stílus nem csak a pillanatnyi megjelenést jelenti. A stílus az egységben, a személyiségben, a kisugárzásban van, amire örökké emlékezünk – és szívesen utánoznánk, lopnánk belőle egy kicsit magunknak. Hogy mi volt az örök dívák és szépségideálok titka? Íme!

Grace Kelly

Grace Kelly Oscar-díjas amerikai színésznő volt, aki 1956-ban hozzáment III. Rainer monacói uralkodó herceghez. Grácia hercegné néven ő volt a jelenlegi uralkodó, II. Albert monacói herceg édesanyja. Öltözködése, stílusa messze földön ismert volt, és ismert a mai napig. Az egyik, rá jellemző aranyszabály szerint hordjunk hosszú szoknyát vagy lágyan eső, földig érő ruhákat. Előnyben részesítette az egyszerű kivágásokat. A hosszú kesztyű, a gyöngysor, sapka, sál és karika fülbevaló tökéletes kiegészítői voltak. Sminkben büszke volt porcelánbőrére, a szemét diszkréten sminkelte, a rúzsa mindig valami könnyed szín volt, kivéve este, akkor szívesen festette pirosra az ajkait.

https://www.instagram.com/p/BZQcYkZDJHN/?tagged=gracekelly

Elizabeth Taylor

Többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas angol–amerikai színésznő és stílusikon, amihez nem fér kétség. Szívesen hordott egyszerű szabású ruhákat, amelyek szorosan követték a vonalait, kedvelte az A vonalú és körszoknyákat, valamint a mély dekoltázst. Szívesen öltözködött feltűnően, felvette a szőrmét a csipkével, de gyöngyök, flitterek, strasszok és tollak is sűrűn díszítették a szettjeit. Szerette a karakteres, telt színeket.

https://www.instagram.com/p/BZR_a0rFqNJ/?tagged=elizabethtaylor

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn angol–holland származású Oscar-díjas színésznő. A világraszóló filmes karrierje után a UNICEF utazó nagyköveti feladata töltötte ki az életét. Stílusát pedig a mai napig követik, követjük, annyira egyedülálló és  jellegzetes. Öltözködésének egyik fő szabálya állítólag az volt, hogy pontosan ismernünk kell a testünket, és az erősségeinkre kell koncentrálni. Szerinte érdemes a fekete, a fehér, a vörös és a homok színeit előnyben részesíteni a ruhatárunkban. A hétköznapokra térdig érő, szűk szoknyák viselését javasolta fekete vagy sötétbarna garbóval. A kiegészítők tekintetében az elegnás kézitáskát, a hosszú kesztyűt, a gyémántokat és a kalapokat kedvelte, és a közepesen magas sarkú cipőket.

https://www.instagram.com/p/BNGdp7WA6t-/?taken-by=audrey.hepburn

Marilyn Monroe

Amerikai színész, fotómodell, énekesnő. Marilyn Monroe az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma volt, aki „buta szőke” filmszerepeivel szerzett hírnevet. A mai napig ő a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyénisége. No és a stílusa is örök. Első számú szabálya szerint a fényes ajkak és a ragyogó mosoly mindennél fontosabb. Az öltözködésben szívesen választott pin up és new look típusú ruhákat, és kedvelte az úgynevezett preppy, vagyis visszafogottan elegáns, inges, kardigános összeállításokat. A hétköznapokra egyszerű kivágásokat javasolt, egy pulóvert, harisnyakötőt térdig érő szoknyával, például a közkedvelt ceruzafazont. Előszeretettel hordott férfiingeket meg tűsarkakat. Az egyszerű textileket és az alapszíneket preferálta, mint péládul a fekete, a szürke, a fehér vagy a bézs.

https://www.instagram.com/p/BZS_-tNl_Zh/?tagged=marilynmonroe

Sophia Loren

Többszörös Oscar-díjas és Golden Globe-díjas olasz filmszínésznő, az egyetemes filmtörténet egyik legnépszerűbb sztárja. Egyike azon kevés filmcsillagnak, aki nemcsak a közönség, hanem a kollégák körében is igen népszerű volt. Nem csak színésznőként közismert: a tökéletes feleség, családanya és háziasszony mintaképének számított és számít máig, főleg a hazájában. Évtizedek óta a női elegancia egyik megtestesítője. Szerinte az elegáns megjelenés legfontosabb szabálya a jó ruhában rejlik, amit pedig megfelelő ízléssel és tudatossággal kell kiválasztani. Amikor vásárolunk, gondoljuk végig, hogy valóban szükségünk van-e a ruhadarabra, és inkább minőséget viseljünk. Ha valami megtetszik, és jól is áll, azt ne féljünk hordani, mások véleménye ne befolyásolja a személyes stílusunk kialakítását. Kevés ruhából is lehet változatosan és ízlésesen öltözködni.

https://www.instagram.com/p/BZQ66DphKjK/?tagged=sophialoren

Brigitte Bardot

Francia színésznő, énekesnő, állatvédő. Az igazi, tiszta szexepilt ábrázolta egy meglehetősen prűd korszakban. Ruhái, frizurái megszabták az 1960-as évek divatirányzatát. Merész szerepei miatt sokan a bűn megtestesítőjének is tekintették akkoriban. És ami az öltözködését illeti: szerinte nem baj, ha egy ruha több estét is kibír, bármilyen alkalomra felhúzható. A lényeg, hogy jól érezzük benne magunkat és kiemelje a szemünk csillogását. A magas sarkak helyett válasszunk kényelmes, lapos talpú lábbeliket. Ha kétségeink van a külsőnket illetően, vegyünk kalapot, amelyik tökéletesen passzol az arcunk formájához és a stílusunkhoz.

https://www.instagram.com/p/BXqzWrGAzZw/?tagged=brigettebardot

Catherine Deneuve

A francia színésznő szerint a legjobb választás, ha közepesen hosszú szoknyát húzunk egy klasszikus blúzzal és óvatos dekoltázzsal. Legfeljebb három színt viseljünk egyszerre. Jó, ha a ruháink tökéletesen passzolnak egymáshoz. Sminkeljünk visszafogottan, inkább az ajkainkat hangsúlyozzuk, valamint a szemöldökünket.

https://www.instagram.com/p/BZQJGghDUL-/?tagged=catherinedeneuve

Monica Bellucci

Gyönyörű olasz színésznő és modell, igazi stílusikon. Szerinte egyszerre csak egy testrészünket hangsúlyozzuk, ha például a lábunkra szeretnénk terelni a figyelmet, legyen zártabb a dekoltázsunk, és fordítva. Előnyben részesíti a monokróm színeket, kedveli az egyszerű mintákat és a csipkét. Azt vallja, hogy egy nő legfőbb fegyvere a fényes rúzs és a laza hajzuhatag. Nem baj, ha a szoknya a térdünk alá ér, ez kihangsúlyozza a csípőnket és a formás lábakat.

https://www.instagram.com/p/BZTEnffB-my/?tagged=monicabellucci