Egészség

Ezekkel az ételekkel turbózzuk fel immunrendszerünket

Visszafordíthatatlanul megérkezett az ősz és a hűvös, esős idő. Itt az ideje komolyabban foglalkoznunk immunrendszerünkkel, nemcsak akkor, amikor már utolért minket egy alapos megfázás, hanem még előtte. Íme néhány étel, ami segíthet, hogy erős és ellenálló legyen a szervezetünk.

Tea

Bár régóta tudjuk, hogy a meleg tea mézzel igazán jó a megfázásra, egyes kutatók szerint nemcsak a meleg tea segít, hanem például a hideg kamillatea is. Akár víz helyett is ihatjuk ízesítés nélkül, hiszen finom az íze, és jótékony hatása van a szervezetünkre.

Zabpehely

Egészséges, tele van rostokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul finom és jól variálható reggeli, érdemes rászokni. Turbózzuk fel egy kis mézzel és friss gyümölcsökkel, így megunni sem fogjuk egyhamar.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Paradicsom

Ha gyorsan meg akarunk gyógyulni, húsleves helyett inkább egy finom paradicsomlevest készítsünk, friss paradicsomból, ez a zöldség ugyanis gazdag C-vitaminban, illetve tomatinban, amely csökkenti a vér koleszterinszintjét.

Csilipaprika

Számos kutatás kimutatta már, hogy a csilipaprikában található kapszaicin erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Felpörgeti a vérkeringést, javítja az anyagcserét, sőt, állítólag a boldogságérzetünket is növeli.

Vörösbor

Kis mennyiségben gyógyszer, ezt régóta tudjuk, a kutatók szerint vacsora mellé egy pohár vörösbor kifejezetten jót tesz az immunrendszernek, ugyanis segít megakadályozni egy esetleges ételmérgezést, és még a szívre is jó hatással van.