Siker

3 munka introvertáltaknak

Ha valaki introvertált személyiségtípus, annak néha bizony nagyon nehéz helytállnia reggel 9-től délután 6-ig egy olyan munkahelyen, ahol sok az ember, nagy a pörgés, egymásba érnek a megbeszélések és a prezentációk. Szerencsére azonban számos olyan munka létezik, amely tökéletesen megfelel a befelé forduló embereknek is.

A legtöbb esetben nem is a munka maga a lényeg, hanem a munkavégzés módja. A legjobb, amit egy introvertált tehet, ha szabadúszó munkát talál magának, ahol a saját főnöke, saját maga válogatja meg, hogy mit vállal el és a munkavégzés helyét is. Általában otthonról dolgozik, de ha elege van a négy falból, elmehet egy kávézóba vagy egy közösségi irodába is, ahol nem lesz egyedül. A lényeg azonban, hogy jobban el tud mélyülni a munkájában, ha nincs körülötte annyi ember és nem kell folyamatosan a megbeszéléseken stresszelnie. Nem arról van szó, hogy az introvertáltak nem szeretik az embereket, csupán arról, hogy könnyebben mélyülnek el a munkájukban, ha nem kell azzal foglalkozniuk, hogy megfeleljenek a munkahelyi szabályoknak is.

Fotó: Unsplash/ Luis Ilerena

Fotó: Unsplash/Luis Ilerena

Közösségi média menedzser

A kommunikáció ebben az esetben kiemelten fontos és bár kicsit ellentmondásosnak tűnhet, hogy miért is olyan jó munka egy befelé forduló embernek valami, aminek a nevében is benne van a közösség szó, ez többnyire online kommunikációt takar. Lehetőség van úgy tartani a kapcsolatot másokkal, hogy ne kelljen a személyes beszélgetés miatt izgulni.

Író

Csak egy ötlet, egy nyugodt hely, egy gép, és már mehet is az alkotás. A folyamat nagy részében nincs szükség közös munkára, azzal ráérünk az utolsó simításoknál foglalkozni. Persze nem árt, ha nem a négy fal között töltjük az alkotási folyamatot, hiszen sokkal inspirálóbb kimenni a lakásból, beülni egy kávézóba vagy egy parkba és ott dolgozni. De a lényeg az, hogy van választásunk, hogyan akarunk alkotni.

Könyvelő

Semmi stresszes helyzet, csak számok. A számok sosem hazudnak, megbízhatóak és főleg: nem kell velük beszélgetni akkor is, amikor épp el szeretnénk elmélyülni valamiben.