Siker

6 apró trükk, amivel megkönnyíthetjük az első hetet az új munkahelyen

Holnap lesz az első napunk az új munkahelyen? Régóta vártunk már rá, és minden bizonnyal nagyon izgatottak vagyunk, hogy megkezdjük az új életünket, de az első hetekben még szorongás is van bennünk bőven. Mutatunk néhány apró trükköt, ami átsegít minket az első héten.

Keljünk korábban

A reggelek sosem könnyűek, hát még ha egy új napi rutint kell megszoknunk, hiszen teljesen máshova fogunk járni ezentúl. Bár valószínűleg az első reggelen nem kell aggódnunk azon, hogy véletlenül elalszunk, hiszen izgatottak leszünk, de egy kis extra idő magunkra mindig jól jöhet. Legyen pár pluszpercünk, hogy átgondoljuk a szettünket, amiben az első jó benyomást szeretnénk tenni a kollégáinkra.

Rendezkedjünk be

Vigyünk magunkkal néhány személyes dolgot már az első héten. Nem kell legelső nap, hiszen még azt sem tudjuk, hogy pontosan hol fogunk ülni, és milyen lesz a munkaasztalunk, de pár nap múlva már nyugodtan becsempészhetünk pár személyes dolgot, egy saját bögrét, egy naptárat, egy számunkra kedves fotót. Azonnal otthonosabban fogjuk érezni magunkat.

Fotó:Freepik/freepik

Fotó:Freepik/freepik

Üljünk és figyeljünk

Dőljünk hátra pár percre, és próbáljuk átlátni az iroda dinamikáját, felvenni a ritmust. Néhány perc megfigyelés is sokat segíthet abban, hogy kiismerjük magunkat.

Mutatkozzunk be

Akkor is, ha épp nincs senki, aki bemutasson minket, mutatkozzunk be mindenkinek, akivel szóba elegyedünk. Biztosan jó benyomást keltünk majd, és legalább mi is megtanulunk néhány nevet.

Kérjünk segítséget

Soha nem kínos segítséget kérni, így ne aggódjunk amiatt, hogy zavarjuk ezzel a munkatársainkat. Biztosan készséggel segítenek majd, hogy eligazodjunk az irodában, megmutatják, hogy mit hol találunk, és lehet, hogy máris meglesz az ürügy az első közös kávéra.

Ebédeljünk együtt az új munkatársakkal

Pár nap megfigyelés után biztosan látni fogjuk már, hogy ki az, akihez csatlakozni lehet egy irodán kívüli ebédhez, és ki az, aki inkább az irodai konyhát választja. Kérdezzük meg, hogy csatlakozhatunk-e, és legalább lesz alkalmunk kicsit beszélgetni az ebédszünet alatt.