Egészség

Testünk üzenetei – figyeljünk a jelekre!

Csodálatos szerkezet az emberi test, valójában akkor is jeleket küld nekünk, amikor épp fogalmunk sincs róla. Segítünk megfejteni, hogy mi húzódhat néhány jelentéktelennek tűnő apróság mögött.

Kiszáradt bőr

Ha hosszú ideig száraz a bőrünk, hiába krémezzük alaposan, akkor gyanakodhatunk E-vitamin-hiányra. Együnk sok halat, növényi olajat és olajos magvakat.

Kiszáradt könyök

A kiszáradt könyök mögött is lehet vitaminhiány, mégpedig az A-, C- és E-vitamin hiánya, együnk sok sárgarépát, narancsot és sütőtököt.

Fotó: Unsplash/ freestocks.org

Fotó: Unsplash/freestocks.org

Töredezett haj és körmök

A hajfesték vagy a rosszul használt hajvasaló mellett a töredezett hajat is okozhatja vitaminhiány, az alacsony káliumszint és a B-vitamin hiánya a szervezetünkben. Együnk sok teljes kiőrlésű gabonát és hüvelyeseket.

Begörcsölt láb, vádli

Először mindig érdemes magnéziumhiányra gyanakodni, ha sokat görcsöl a lábunk, különösen akkor, ha gyakori feszültséggel is párosul. Magnéziumban gazdag ételek a lenmag, a diófélék és a mandula.

Fogínyvérzés

A C- és a K-vitamin hiánya okozhat ínyvérzést, együnk sok zöldséget, gyümölcsöt és fokhagymát. Előfordulhat azonban az is, hogy máj- és veseproblémákat jelez előre, így érdemes utánajárni, hogy mi lehet a háttérben.

Nyers ételek utáni vágy

Máj- vagy gyomorproblémák húzódhatnak a háttérben, a nyers ételek ugyanis megnyugtatják a gyomrot.

Savanyú utáni vágy

Jelezheti a lassabb epehólyag és májműködést, együnk sok áfonyát és friss citromot, hogy javuljon a helyzet.

Sós ételek utáni vágy

Könnyen lehet, hogy valamilyen gyulladás van a testünkben, és azt jelzi így a szervezetünk.

Édes éhség

Előfordulhat, hogy egyszerű kimerültség és energiahiány miatt lép fel az édes éhség, de akár komolyabb dolog is húzódhat a háttérben, például inzulinrezisztencia. Járjunk utána.