Stílus

Imádnivaló gyerekszobák: lakberendezési tippek iskolakezdésre

Itt az ideje kialakítani a kisiskolásoknak a megfelelő, inspiráló, mégis kedves és szerethető sarkot, ahol az elkövetkező években a leckét fogják írni. Adunk néhány ötletet.

A legkisebbeknek még játék a tanulás

Óvodából iskolába érkezés időszakában a tanulósarok kialakításakor fontos szempont, hogy a gyermeket továbbra is körülvegyék kedvenc játékai és kedves személyes tárgyai. Néhány púderrózsaszín kiegészítővel igazi kis tündérbirodalmat varázsolhatunk kislányainknak. Amennyiben természetes fény nem világítja meg az asztal felületét, gondoskodjunk erős fényű, stabil szerkezetű olvasólámpáról.

 

 

Natúr és vidám színek

A vidám színek jól kiegészítik a fenyőből készült fabútorok natúr tónusát. A természetes anyagok tapintása jól összhangba hozható a fém és műanyag lakberendezési tárgyakkal.

 

 

 

Tini-rózsaszín

Tinilányok kedvenc színe a málnarózsaszín. A kaspók és a széklábak aranyszínű fénye diszkrét bájat kölcsönöz a szobának. Ilyen hangulatban szinte felnőttnek érezhetik magukat a kislányok, és talán még a házi feladatukat is szívesebben végzik.

 

 

„Kis” nagyfiúknak

Kisiskolás fiunknak van egy kedvenc játszóasztala, ahol legózni szokott? Az ilyen asztallap néhány egyszerű mozdulattal magasabbra helyezhető. Egy ilyen letisztult bútorzat kiegyensúlyozott közeget nyújt a tanuláshoz.

 

Az asztal a gyerekkel együtt nő

Igazán költséghatékony megoldás ergonomikus és erős szerkezetű berendezési tárgyak beszerzése, hisz a gyermek növekedésének megfelelően évről évre állíthatjuk a bútorok magasságát, így biztosítjuk a legoptimálisabb munkakörülményt a feladatok elvégzéséhez. A forgószék speciális hátkiképzése, a fix deréktámasz helyes testtartásra ösztönzi a gyermeket.

 

 

Kamasz fiúknak kamaszszobát!

Tinifiúk szobáját már kialakíthatjuk kissé felnőttesebb hangulatúra. A bútorok csokoládébarna színe jól harmonizál a fal tengerkékjével. Sötétebb hangulatú tanulósarok esetében nagy figyelmet kell fordítani az íróasztal mesterséges megvilágítására is. Az asztallap alatti kihúzható klaviatúratartó praktikus megoldást kínálhat a későbbiekben ahhoz, hogy számítógépet is tudjon majd itt a gyermek használni.