Stílus

Mindenható tusvonal és szemöldök-forradalom – klasszikus szépségikonok sminktitkai

Minden kornak megvan a maga szépségideálja, ám néhány híresség különleges szépségével, kisugárzásával örök helyet foglalt magának ebben a pozitív skatulyában. Sokszor persze nem csupán előnyös adottságokról volt szó – a precíz, mindig tökéletes smink is hozzájárult szépségük halhatatlanságához.

Sophia Loren és a cicaszemek

A többszörös Oscar-díjas színésznő igazi olasz dívaként vonult be a történelembe, és ugyan már túl van a 80. életévén, e szerepéből a mai napig nem esett ki. Karrierjének csúcsán ő volt a megtestesült femme fatale, aki után férfiak ezrei bomlottak. Vonzerejének egyik titka pedig tökéletes cicaszeme volt – smink nélkül is mandulavágású szemei voltak, ám ezen adottságára szívesen erősített rá eleinte szemceruzával, később pedig szemhéjtussal. Sminkjében egészen a belső szemzugtól indult az erős tusvonal, kifelé haladva vastagodott, majd a külső szemzugnál felfelé ívelődött. Az alsó szempillasort is kihúzta, amelyet összekötött a felső vonallal, így keretezve szemeit. Gyönyörű, markáns arccsontját barnás árnyalattal emelte ki, ajkaira pedig egy természetes, nude szín került.

https://www.instagram.com/p/BYDIULqHkdM/?tagged=sophialoren

Marilyn Monroe és a vörös ajkak

A szőkeség forradalmát ő indította el, és „pin-up girl”-ként igazi stílusikonná vált. Az ’50-es évek szexszimbóluma volt, angyali arca a vörös rúzzsal és a kihívó ruhákkal párosítva teljesen megbolondította a férfiakat. Sminkjének különlegessége, hogy szerette csak az alsó szempillasort kihúzni, ezzel kissé szomorkás tekintetet varázsolva magának. Műszempillákat is előszeretettel viselt, és szemöldökét úgy formázta, hogy egy éles törés volt annak ívében, melytől egész arckifejezése csábosabbá vált. Ajkai mindig tökéletesen voltak kontúrozva, és a piros rúzsra fény is került, hogy ezzel még jobban felhívja magára a figyelmet.

https://www.instagram.com/p/BYGldSvlo6Z/?tagged=marilynmonroe

Liz Taylor és a hangsúlyos szemöldök

A hollywoodi csillagot fénykorában a világ egyik legszebb nőjének tartották. A Kleopátrát is alakító színésznő különleges szépségének titka sötétbarna haja és világító kék szeme volt. Nagyon szerette a füstös sminket, de kétségkívül hangsúlyos szemöldöke tette igazán karakteressé arcát. Mindig nagyon sötét barnával, már-már feketével húzta ki vastag szemöldökeit, gondosan ügyelve a tökéletes ívre. Ő is kedvelte a pirosas, cseresznyés árnyalatú rúzsokat, de a nude változatokat sem vetette meg, arccsontját pedig rózsás pírral emelte ki.

https://www.instagram.com/p/BYBw-4iAQ9x/?tagged=liztaylor

Brigitte Bardot és az erős szemsmink

A francia színésznő szintén igazi szőke ciklon és stílusikon volt, a ’60-as évek divatjának egyik meghatározó alakja. Hatalmas szőke hajkoronája és kislányos bája mindenkit levett a lábáról. Sminkjében mindig szemeire helyezte a hangsúlyt, általában nagyon erősen húzta ki alul és fölül is, olykor cicás ívvel, máskor inkább kör formájúan. Előfordult, hogy egy kis kéket is csempészett szemhéjaira. Pirosítót nemigen használt, tökéletes bőre önmagában is gyönyörű volt. Ajkait természetes árnyalatokkal, általában barnával vagy lágy barackszínnel rúzsozta ki, és azonos árnyalattal ki is kontúrozta.

https://www.instagram.com/p/BXAubHcgNa3/?tagged=bridgetbardot

Audrey Hepburn és a visszafogott báj

Az angol–holland származású, Oscar-díjas színésznőt gyakran emlegették procelánbabaként, amit törékeny testalkatának és márványbőrének köszönhetett. Korában ő volt a visszafogott elegancia megtestesítője, vonzereje nem a kihívó megjelenésében rejlett, hanem bájos kisugárzásában és tökéletes nőiességében. A szemhéjtus természetesen az ő neszesszeréből sem hiányozhatott, ám szemeit mindig vékonyan, lágy ívvel húzta ki. Az alsó szempillasornak csak a külső felét kontúrozta, és azt nem kötötte össze a felső vonallal, így kislányos, csodálkozó tekintetet varázsolt magának. Szemöldökét ő is erősen hangsúlyozta, és ívét egészen hosszan húzta meg. Orcáira enyhe rózsás pír került, ajkai pedig általában inkább narancsos vagy cseresznyepiros árnyalatot kaptak.

https://www.instagram.com/p/BYEfQDoBBqx/?tagged=audreyhepburn