Egészség

Ezért érdemes sólámpát tartanunk az otthonunkban

Nemcsak hangulatosak, de egészségünkre is nagyon pozitív hatással vannak. Lássuk, miért érdemes beszereznünk otthonra egy – vagy inkább több – sólámpát!

Mi is az a sólámpa, és hogyan hat?

Teljes nevén Himalája sólámpa, hiszen Himalája sóból készül, amelyet a híres hegységből nyernek ki. Ezt tartják a leginkább teljes értékű sónak a világon, színe rózsaszínes, és tele van értékes ásványi anyagokkal. Lámpaként használva pedig számtalan jótékony hatással bír. Lényege, hogy semlegesíti a környezetünkben található káros pozitív ionokat, melyeket legfőképp az elektromos berendezések bocsátanak ki magukból. A sólámpa meleg hatására jótékony negatív ionokat áraszt magából, amelyek megtisztítják a levegőt, és hozzájárulnak ahhoz, hogy frissebbnek, nyugodtabbnak érezzük magunkat.

Fotó: Pixabay.com/CCO Public Domain

Fotó: Pixabay.com/CCO Public Domain

Álmatlanság, torokfájás és stressz ellen

Igen népszerű természetes módja az álmatlanság elűzésének a sólámpa, amely az előbb említett hatások miatt megszünteti a levegőben a zavaró részecskéket, és hozzájárul a pihentető, minőségi alváshoz. Ha ilyen problémával küzdünk, ágyunk közelébe helyezzünk belőle egyet, és lefekvés előtt minimum 1 órával gyújtsuk meg benne a gyertyát. De kiváló kiegészítő gyógymód lehet légúti megbetegedések esetén, valamint a stresszoldásban is segíthet. Persze ha nem szenvedünk egyik problémától sem, de sok elektromos berendezés van az otthonunkban (kinek nincs?!), akkor is érdemes tartanunk 1-1 sólámpát a különböző helyiségekben.