Siker

Ne nyomjuk el a tanító gyermekeket, inkább figyeljünk oda rájuk sokkal jobban

Az ezoterikus tanítók szerint jelen vannak, köztünk élnek a különleges képességekkel bíró indigógyerekek, akik sokkal többet látnak és értenek a szellemvilágból, mint mi, felnőttek.

Az elméletek szerint ezek a különleges gyermekek – indigó- vagy szivárványgyerekeknek is nevezik őket – azért jöttek a világra, és jönnek folyamatosan, hogy segítsenek nekünk, felnőtteknek meglátni és megtapasztalni a látható világ mögött húzódó spirituális síkot. Ám nem olyan könnyű felismerni őket, hiszen sokan gondolják, hogy a gyerekek fantáziavilágban élnek, és minden szokatlan, amiről mesélnek, csupán a képzeletük szüleménye. Többükre nemhogy nem figyelnek oda, de a szülők igyekeznek elnyomni, megtörni ezt a fajta érdeklődést, a szellemvilággal való kapcsolattartást. A racionalitás talaján akár meg is ijedhetnek attól, hogy gyerekük „miket hord össze” a barátainak, a rokonoknak, vagy akár idegeneknek.

Fotó: iStock.com/ulkas

Fotó: iStock.com/ulkas

Minden gyerek különleges

Abban biztosak lehetünk, hogy tulajdonképpen mindegyik gyerek különleges képességek birtokában jön a világra. Sokkal érzékenyebbek az érzelmi változásokra, a ki nem mondott, ám valós dolgokra, ráérezhetnek arra, hogy egy állat vagy akár egy ismerős terhes, pedig még nem mutatja ki a teszt, megérezhetik a halált, iskoláskorukig megfelelő irányítással le tudják rajzolni saját születésük történetét és az első képet, amit megláttak, képesek megvigasztalni akkor is, ha senkinek sem mondjuk el a bánatunkat, vagy életörömöt vinni a legkétségbeejtőbb helyzetbe is. Tulajdonképpen mindegyik gyerek céllal jön a világra, és képes szeretetet adni, gyermeki bölcsességet sugározni, sőt, tanítani a felnőtteket – amíg környezete ezt lehetővé teszi számára.

Aurák és elméletek

Ezen túl az ezotéria világában külön helyet foglalnak el az indigógyerekek, akiket onnan lehet felismerni, hogy aurájuk nagyon erős és kristályszínű. Az indigó szín igazából a harmadik szem, a homlokcsakra színe, és az ezt birtokló gyerekek célja az, hogy felhívják a világ figyelmét a spirituális életfeladatokra. Ehhez különleges képességeket kaptak: elképesztően kreatívak, és sokkal többet használják a jobb agyféltekéjüket, mint a balt. Olyan dolgokat, történeteket rajzolnak, amelyek alaposan elgondolkodtatják az embert, angyalokat, szellemeket, kísérőket látnak, akár beszélnek is hozzájuk, vagy elmesélik, ki mellett mit látnak. Tárgyak hollétéről is érdemes kérdezni őket, illetve a képzelt barátok történetei vagy történések előre látása is figyelemfelkeltő jel lehet.

Fotó: iStock.com/Deklofenak

Fotó: iStock.com/Deklofenak

Mit tegyünk szülőként?

Akármilyen furcsa viselkedést is tapasztalunk gyerekünknél, megrémülni nem érdemes. Ha nagyon aggódunk amiatt, hogy hangokat hall, furcsa dolgokat lát, akkor vigyük el szakemberhez egy vizsgálatra, ahol játékos módon derülhet ki, hogy minden rendben van-e. Pszichiátriai vagy más betegségekre ritkán derül fény, de szülőként megnyugodhatunk. Ha pedig hiperaktvitiást vagy magatartászavart állapítanak meg, akkor hatékony segítséget kaphatunk. Nem feltétlenül jelent jó utat a spiritualitás teljes tagadása, de annak erőltetése sem: minden beilleszkedési zavart nem rendezhetünk le azzal, hogy szegény indigógyerek, és ezért olyan nagy az igazságérzete. Hagyjuk a gyereket kiélni kreativitását, megélni a szabadságot, átélni az érzelmi biztonságot, tudván azt, hogy a különleges képességek az idő előrehaladtával szépen elmúlnak majd, vagy konszolidáltabb formában jelentkeznek, de legyen egy keret, amin belül ezt kezeljük. Ha a gyerkőc nagyon nehezen alkalmazkodik a környezetéhez, akkor segítsünk neki megőrizni az egyéniségét, de feltétlenül tartassunk be vele bizonyos fontos szabályokat. Ezen túl pedig élvezzük a gyermeki ártatlanságot, ötletességet, bölcsességet, és adjunk teret neki: sokat tanulhatunk belőle.