Egészség

Folyékony arannyal az egészségünkért – az argánolaj jótékony hatásai

A marokkói argánfa terméséből kinyert olajat nem véletlenül nevezik folyékony aranynak – tele van értékes vitaminokkal, antioxidánsokkal, és mind külsőleg, mind belsőleg élvezhetjük jótékony hatásait.

Az argánolajat az étkezésben és a szépségiparban is használják, de fontos tudni, hogy különböző módon állítják elő az ehető és a kenhető változatot, ezért figyeljünk oda, melyiket alkalmazzuk. Most pedig lássuk, milyen pozitív hatásokkal rendelkezik ez a csodálatos olaj!

Bőrproblémákra

Értékes összetevőinek köszönhetően segít az akne, az ekcéma és a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében. Halványítja a hegeket, vitalizálja a bőrt, és megóvja a kiszáradástól.

Fotó: Pexels/CC0 License

Fotó: Pexels/CC0 License

Rákmegelőző hatás

Tele van antioxidánsokkal, melyek köztudottan rákmegelőző hatással bírnak. Kutatások szerint az argánolajban található összetevők különösen a bőrrák kialakulásának kockázatát segítenek csökkenteni.

Öregedésgátló

Támogatja a bőrsejtek regenerálóképességét, halványítja az öregségi foltokat, és puhábbá, rugalmasabbá varázsolja a bőrt.

Sebgyógyításra

Az argánolajjal kezelt sebek gyorsabban gyógyulnak, ráadásul a felülfertőződést is segít megelőzni a folyékony arany. Sőt, az enyhe égési sérülések kezelésében is hatékonyan alkalmazható.

A szív egészségének védelmére

Az argánolajban található zsírsavak csökkentik a rossz koleszterin (LDL) szintjét, míg a jó koleszterint (HDL) nem befolyásolja, ezzel pedig segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket.