Egészség

Zenével a drogok és a méhnyakrák ellen

Iskolák jelentkezését várja a Dirty Slippers zenekar Suliturné elnevezésű, koncerttel és beszélgetéssel egybekötött alkohol, drog és méhnyakrák elleni prevenciós programjára – írta az MTI.

Az iskolák számára ingyenes program a 12–24 éves korosztályt szólítja meg: a foglalkozás első részében koncerten vehetnek részt a diákok, a második részben pedig a méhnyakrák, a drog és az alkohol veszélyeiről, valamint az egészségtelen életmód kockázatairól beszélgethetnek a Dirty Slippers zenekar tagjaival, akiket egészségügyi dolgozók készítettek fel a feladatra. A jelentkezéseket a www.dirtyslippers.hu oldalon feltüntetett elérhetőségeken várják – közölte a zenekar frontembere, Lobó-Szalóky Lázár az MTI-vel.

Fotó: Unsplash/ freestocks.org

Fotó: Unsplash/ freestocks.org

A gyulai pop-rock zenekar, a Dirty Slippers 2009-ben lett a méhnyakrák elleni küzdelem hazai reklámarca és készítette el az Élned kell! című kampánydalt. Itt azonban nem álltak meg: mivel nyilvánvaló volt, hogy egy dal nem elég az üzenet célba éréséhez, létrehoztak egy komplex programot, amelynek segítségével közvetlenebbül tudják átadni a tudnivalókat az érintett korosztálynak.

A 2011 őszén indult Suliturné Európa egyetlen méhnyakrák-, drog- és alkoholellenes prevenciós koncert- és előadás-sorozata, amely az évek alatt már több mint 200 intézménybe jutott el, többek között számos magyarországi településre, például Szarvasra, Kunszentmártonba, Tiszaföldvárra, Kecskemétre, Szegedre, Miskolcra és Egerbe, de Erdélyben, a Felvidéken és a Vajdaságban is tartottak foglalkozásokat.