Siker

Gyönyörű film készült Van Gogh életéről

Szemet gyönyörködtető, kézzel festett film készült Vincent van Gogh életéről, amely megidézi a festő műveinek különleges világát. A Loving Vincent című alkotást szeptemberben mutatják be.

Ha mindig is érdekelt minket, hogy hogyan látta a világot a holland posztimpresszionista festő, Vincent van Gogh, most ízelítőt kaphatunk belőle a róla szóló, egészen egyedi eljárással készült filmből. A mű hét éve készül, de az előzetes alapján megéri a várakozást, hiszen olyan, mintha belerepítené a nézőt a festő jól ismert alkotásaiba, egyedi, semmivel össze nem téveszthető varázslatos festményeibe.

pixabay.com/user1469083764

pixabay.com/user1469083764

Egyedi eljárás

A Dorota Kobiela festőművész és Hugh Welchman filmkészítő által megálmodott Loving Vincent című alkotás különleges eljárással készült, ez a világ első kézzel festett filmje. A film a Van Gogh váratlan, 1890-ben bekövetkezett öngyilkossága körüli rejtélyt boncolgatja. A történet narrátora és egyben nyomozóalakja egy valós személy, Armand Roulin, akit családjával együtt megfestett a művész 1888 és 1889 között. Bár a történet nem tár fel új tényeket, de rendkívül izgalmas portrét mutat a művészről, akiről ma sem tudni biztosan, hogy milyen mentális betegségben szenvedett halálakor.

A különleges alkotás 125 művész közreműködésével született, akik 120 Van Gogh-festményt használtak fel és alakítottak át, míg a történethez a holland festő által írt 800 levél adta az alapot.

A filmet hamarosan itthon is láthatjuk, a szeptember 8. és 17. között megrendezésre kerülő miskolci Jameson Cinefest programjában.