Te + Én

Dolgok, amik nem változnak meg automatikusan az esküvő után

A hosszan tartó készülődés és a várva várt nap után arra számítottunk, hogy az életünk már az esküvő másnapján megváltozik? Tévedés! Íme néhány dolog, ami egészen biztosan nem változik meg automatikusan az igen kimondásával.

A bölcsességünk

Bárcsak a házasságkötő teremben azonnal adnának egy adag bölcsességet is a papírok mellé, de sajnos nem így van. Ne higgyük azt magunkról, hogy máris nálunk van a bölcsek köve, és a házasság összes nehézségét és szépségét átlátjuk. A tanulás csak most kezdődik.

Mi magunk és a párunk

Persze mindannyian változunk, de egészen biztosan nem egy nap alatt. A rossz tulajdonságaink másnap reggel ébredés után is ugyanúgy meglesznek. Nincs is ezzel semmi baj, csak ne várjuk a csodát azonnal, ha változtatni akarunk valamin, vagy szeretnénk, ha a párunk változtatna, akkor bizony dolgoznunk kell rajta. Együtt.

Fotó: Unsplash/ Nathan Walker

Fotó: Unsplash/ Nathan Walker

A boldogságunk

Lehet, hogy meglepő, de nem leszünk automatikusabb boldogabbak azonnal, ahogy kimondtuk az igent. Persze elég valószínű, hogy néhány napig vagy hétig a fellegekben érezzük magunkat, hiszen egy ilyen komoly döntést meghozni nagyszerű érzés, arról nem is beszélve, hogy maga az esküvő, a minket körülvevő szeretet is feltölt minket energiával. De ne lepődjünk meg, ha hamarosan ugyanúgy érezzük magunkat, ahogy az esküvő előtt, hiszen a boldogságért folyamatosan tenni kell, a problémák pedig nem szűnnek meg maguktól, a nászútról hazatérve is ott várnak majd minket az ajtóban.

Az elkötelezettségünk

A házasság – legalábbis az ideális elképzelések szerint – örök elköteleződést jelent. Az, hogy egyáltalán meghoztuk ezt a döntést, komoly dolog, de ha nem figyelünk rá, könnyen veszélybe kerülhet. Az, hogy elköteleződünk egymás felé, még nem jelenti azt, hogy védve vagyunk a problémáktól, csak azt, hogy megígérjük egymásnak, mindent megteszünk, hogy működjön a mi kis egységünk.

A gyerek iránti vágyunk

Nagyjából az esküvő másnapján, de lehet, hogy még a lagziban kapjuk az első kérdést: „na, jöhet a baba?” Ne számítsunk rá, hogy máris igen lesz a válaszunk, ha az esküvő előtt még úgy éreztük, hogy ráérünk ezzel. A házasságot kettesben is kiélvezhetjük, és később is jöhet a családalapítás.