Otthon

Aranybérlettel várja utolsó látogatóit az Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum a hamarosan kezdődő rekonstrukció előtti utolsó hetekre korlátozott számú aranybérletet bocsát ki, mellyel nemcsak a kiállítások látogathatók korlátlanul, de naponta exkluzív programokat is szerveznek a kulisszák mögé, és a múzeum földszintjén kialakított coworking területre is bejuthatnak az érdeklődők.

Az intézmény szeptember 3-ai zárásáig már csak néhány hét van hátra. A nagy sikerű júniusi coworking program folytatásaként most utolsó lehetőség nyílik azoknak, akik szeretnék a múzeumi hétköznapokat testközelből, személyesen megélni, és belekóstolni abba, hogy miként zajlik a kiköltözésre és a rekonstrukcióra való felkészülés a kiállítótermek falai mögött a műhelyekben, raktárakban, gyűjteményekben.

Budapest, 2017. augusztus 3. Az Iparművészeti Múzeum üvegcsarnoka 2017. augusztus 3-án. Szeptember 3-án zár az átfogó rekonstrukció előtt álló múzeum, amely a következő hetekben számos programmal búcsúzik időlegesen a látogatóktól. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az utolsó két hétre tehát soha vissza nem térő lehetőséget kínál az Iparművészeti Múzeum: várhatóan száz szerencsés előtt feltárja a legféltettebb kincseket rejtő ajtókat is, és az otthonosság, bennfentesség érzetét kínálja mindazoknak, akik széket foglalnak maguknak augusztus 22-től a múzeum pompás Üvegcsarnokában, a magyar szecesszió legszebb aulájában.

Betekintés a kulisszák mögé

A programok között épületséták, restaurátorműhely-látogatások, a múzeum kutatásait bemutató előadások szerepelnek, de olyan raktárakba is eljuthatnak az aranybérletesek, melyek kiállítási belépővel nem látogathatók. A múzeumi szakmák megismerése mellett bepillantást nyerhetnek a műtárgyak digitalizálásának vagy a kortársdizájn-gyűjtemény megalapításának folyamatába, megtekinthetik egy kiállítás bontását vagy a műkincsek utazásra való felkészítését is.

A múzeumi coworking területén az aranybérletes vendégek két hétig saját munkájukat végezhetik, melyhez asztalt foglalhatnak maguknak az Üvegcsarnok inspiráló környezetében, és a műtárgyak között feltöltődve koncentrálhatnak mindennapos feladataikra. A földszinten számos elkülönített pihenősarkot és tárgyalósarkot is igénybe vehetnek munkájukhoz vagy éppen feltöltődésre, az ismerkedést és kapcsolatépítést pedig különböző networking programok segítik majd. A résztvevők búcsúzásként művészeti albumokat kapnak ajándékba, és belülről nézhetik végig, amikor szeptember 3-án (egy időre) utoljára bezárja kapuit az Iparművészeti Múzeum. Addig a még nyitva tartó kiállításokat is korlátlanul látogathatják.

Az aranybérletek korlátozott számban kaphatók, így ha szeretnénk benézni a múzeum kulisszái mögé, érdemes sietni.