Te + Én

Kapcsolatgyilkos szokások – felejtsük el őket

Bizony a párkapcsolat nem könnyű műfaj, tenni kell érte, hogy jól működjön. Van néhány mérgező szokás, amely észrevétlenül bekúszhat a kapcsolatunkba, és mire rájönnénk, hogy hol hibáztunk, már késő. Próbáljuk meg ezeket elkerülni.

Ne lógjunk állandóan a mobilunkon

Az online jelenlét és az állandóan kezünk ügyében lévő mobiltelefon már a párkapcsolati terapeutáknak is komoly fejtörést jelent az utóbbi években. Ne jussunk el odáig, hogy külső segítséget kelljen kérnünk egy kütyü miatt. Különösen fontos, hogy a nap végén egyszerűen hagyjuk a hálószobán kívül a mobilt, ne mérgezzük vele a meghitt perceket.

Ne viccelődjünk a másik kárára

Valószínűleg nekünk sem esne jól, ha megtudnánk, hogy a párunk a mi kárunkra viccelődik. Akár a jelenlétében, akár a háta mögött, ne csináljunk poént abból az emberből, aki a legközelebb áll hozzánk.

Ne hánytorgassunk fel minden hibát

Igen, követ el hibákat, de ne hitegessük magunkat: mi sem vagyunk tökéletesek. Ha folyamatosan a másik orra alá dörgöljük korábban elkövetett baklövéseit, nehezebb lesz továbblépni, és a tüske is csak egyre növekszik mindkettőnkben.

Fotó: Pixabay/CC0 Public Domain

Fotó: Pixabay/CC0 Public Domain

Ne legyünk passzív-agresszívek

Az elfojtott agresszió mögött ki nem mondott sérelmek húzódnak. Ne tartsuk magunkban, mert egy idő után azt fogjuk észrevenni magunkon, hogy akkor is ellenségesek vagyunk, amikor semmi okunk rá. Beszéljük meg egymással a problémáinkat!

Ne kezdjünk vitát sms-ben

Bár néha igazán nehéz szemtől szemben kimondani a gondolatainkat, mégis jobb ezt az utat választani, mint az üzengetést pár száz karakterben. Felszabadító lesz egymás szemébe nézve megbeszélni a másikkal, hogyan oldjunk meg egy problémát.

Ne kritizáljuk a másik családját

Ahogy nekünk fontos a saját családunk, párunknak is fontosak a gyökerei. Ha a másik családját szidjuk, csak még mélyebb árkot ásunk magunk közé.

Mutassuk ki a szeretetünket

Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég néhány apróság. Ha mindig ő főzi a kávét reggel, néha lepjük meg azzal, hogy átvesszük tőle ezt a feladatot. Hazafelé vegyünk a kedvenc csokijából vagy készítsünk neki valami finomságot vacsorára. Tudni fogja, hogy mit jelent.