Stílus

6 lépés a macskaszemekért – tanuljunk Sophia Lorentől

Nincs olyan sminktrükk, amely a macskaszemek népszerűségének a nyomába érhet. Az igéző cicatekintetet azonban nem egyszerű tökéletesre fejleszteni. Az egyik nap még sikerül szépen felvinnünk a festéket, másnap pedig a sminkünk foltos és folyós... A mai hírességek, például Taylor Swift és Lauren Conrad is híresek arról, hogy szívesen mutatkoznak macskaszemekkel a nagy alkalmakon, de a különleges szemsmink legismertebb mestere az olasz Sophia Loren. Nem véletlen, hogy a következő hat lépéshez az ő híres Házasság olasz módra-beli sminkjét vesszük alapul.

1. lépés

Készítsük elő a szemünket egy primerrel. Ez megakadályozza, hogy az egész napos viselés közben elkenődjön a festék. A primer frissen tartja a sminkünket.

A post shared by Fely (@feliciamocerino) on

2. lépés

Használjunk semleges szemfesték-palettát. Tegyük a legvilágosabb színt a szemöldökcsontra és afölé, majd a választott, sötétebb árnyalatot vigyük fel a szemhéjra magára.

3. lépés

A macskaszem festését kezdjük a „szárnyakkal”. Használjunk egy gömbölyded hegyű szemceruzát a selymesen sima, de mégis határozott vonalakhoz. A szárny megrajzolásához keressük meg a szemünk külső sarkát, és rajzoljunk egy pici háromszöget. Ha így teszünk, csak annyi a dolgunk, hogy a festékkel játsszunk egy kicsit, és kitaláljuk, hogy milyen szögben szeretnénk meghúzni a smink legsötétebb vonalait.

4. lépés

Mielőtt kitöltenénk a vonalakat a festékkel, ellenőrizzük, hogy mind a két szemünkön egyforma-e a vonalvezetés. Ez sokkal egyszerűbb, mintha először az első szemmel végzünk, utána pedig a másik szemen próbáljuk megismételni a műveletet.

A post shared by Tris Sia (@tris_sia) on

5. lépés

Töltsük ki a szem maradékát, és finoman dolgozzuk el a határvonalat a satírozott rész és a szemfesték között.

6. lépés

Tegyük fel a pontot az i-re: használjunk szempilla-göndörítőt, és tegyünk fel fekete szempillaspirált.