Csillagok

Így fejezzük ki az érzelmeinket a csillagjegyünk szerint

Akármi is a horoszkópunk, az biztos, hogy más és más tulajdonságok jellemeznek bennünket. A Bika kényelmes, a Skorpió szeret irányítani – és persze az érzelmeinket is másképp fejezzük ki attól függően, hogy mikor láttuk meg a napvilágot.

A születési dátumunk sok mindent elárul rólunk, csak tudni kell olvasni a különböző jelek között. A horoszkópunk segít megtudni, hogy milyenek vagyunk, milyen tulajdonságok jellemzőek általában ránk, miben különbözünk másoktól. A csillagjegyünk azt is elárulja, hogy hogyan fejezzük ki az érzelmeinket, ami még akkor is különbözhet, ha ugyanazt az érzelmet fejezzük ki, csak éppen más a horoszkópunk.

Kos

A jegy szülöttei nemigen kedvelik, ha meglátják a gyengeségeiket. Ezért a szomorúságot például gyakran dühvel leplezhetik. Nagyon határozott személyiséggel rendelkeznek. Azokat az érzelmeket mutaják ki, amelyek nem a gyengeségükre utalnak, vagy ha a másik fél alárendelt szerepben helyezkedik el hozzájuk képest. A fájdalmukat nem szívesen mutatják meg másoknak.

Fotó: iStock.com/kevron2001

Fotó: iStock.com/kevron2001

Bika

Imádnak a saját érzelmeikkel foglalkozni. A Bikák hajlamosak arra, hogy az érzelmeiknek túl nagy jelentőséget tulajdonítsanak, igyekeznek saját maguk megoldani a problémákat, mintsem mások segítségét kérjék, például ha szomorúak vagy fájdalom érte őket. Általában elrejtik az érzelmeiket, hacsak valami igazán szörnyű dolog nem történik velük.

Ikrek

Mivel szereti, ha emberek veszik körül, könnyen depresszióssá válhat, ha hirtelen megszűnik körülötte a nyüzsgés, ha nincs senki, akivel „bandázhatna”, vagy akivel megbeszélheti a lelki problémáit. Az Ikrek jegy szülötte jellemzően kimondja, amit érez, nemigen hagyja, hogy mások találgassanak az érzelmeiről. Így mások könnyebben tudnak segíteni neki. Ha azonban nincs senki, aki meghallgatná, a depresszió veszélye fenyegeti.

Rák

Az egyik legbonyolultabb csillagjegy, ugyanis a Rák nem mindig tudja, hogy hogyan kezelje az érzelmeit. Általában inkább elrejtik az érzelmeiket, és megpróbálják maguk megfejteni azokat. Éppen ezért soha nem tudhatjuk, hogy amikor egy Rákkal beszélgetünk, mit rejt a páncélja alatt. Megenyhülni azonban jellemzően nem szoktak, vagyis ne nagyon számítsunk arra, hogy megnyílik előttünk – vagy csak nagyon nehezen.

Oroszlán

Tüzes és szenvedélyes csillagjegy, nem is tartják vissza magukat, ha az érzelmek kimutatásáról van szó. Az érzelmeik azonban olykor olyan erővel hathatnak, hogy a környezetük talán nem is tudja, hogyan kezelje azokat. Időnként önzőknek, egocentrikusaknak tűnhetnek, pedig csak éppen az érzelemeik kimutatása miatt olyanok, amilyenek. Aránytalanul felfújhatják a dolgokat.

Szűz

A Szűz jegyűeknek egy nagyon praktikus stratégiájuk van az érzelmeik kezelésére: tudniillik alig mutatják ki, hogy mit éreznek, az érzelmeikkel inkább visszavonulnak a szobájuk mélyére. Önmaguk kezelik azokat, igyekeznek megoldást találni a problémájukra. Olykor nem értik a mély érzelmeket, inkább azt szorgalmazzák, hogy minél hamarabb találjanak valamilyen lehetőséget, cselekedetet, amivel megoldhatják az érzelmektől terhes helyzetet.

Fotó: iStock.com/Peshkova

Fotó: iStock.com/Peshkova

Mérleg

Gondot okoz a jegy szülötteinek az érzelmeik feltárása, ennek viszont jó oka van: a Mérlegek sokkal inkább azzal foglalkoznak, hogy mások hogyan vannak, mintsem saját magukkal törődnének. Szeretik, ha egyensúly van körülöttük, és nem szeretik, ha ez felborul. Ezek az elfojtott érzelmek azonban a későbbiekben visszatérhetnek és problémákat okozhatnak a különböző emberi kapcsolatokban.

Skorpió

A Skorpiók nem mindig tudják, hogy hogyan dolgozzák fel a nagy érzelmeiket, ezért olykor annyira erőteljesen fejezik ki azt, hogy az mindenki számára nyilvánvaló és egyértelmű. Nagyon ingadozó és felkavaró érzelmeik lehetnek, így a legjobban talán úgy tudjuk kezelni azokat, ha inkább elkerüljük a Skorpiókat, amikor éppen valamely heves érzelmüket élik meg éppen. Szeretnek bosszút állni, jobb jóban lenni velük.

Nyilas

Szintén szenvedélyes jegy, csakhogy ők nem mutatják ki annyira az érzelmeiket, mint például at Oroszlán vagy a Skorpió. Ha például depressziósak, azt titkolják, mintsem mások orrára kötnék. Ha szomorúnak vagy dühösnek érzik magukat, akkor valószínűleg kiengedik a gőzt, megmutatják a szenvedélyes oldalukat, majd később, miután lecsillapodtak, újra megvizsgálják a problémát.

Bak

Nem szeretik a jegy szülöttei a túlzott érzelmeket, igyekeznek minden szempontból a földön maradni. A világot azonban általában negatívnak látják. Gyakorlatias, analitikus személyiségek, a legkisebb problémákat is alaposan kielemzik. A tökéletesre törekszenek mindig, s mivel nehezen elérhető a tökéletesség, jellemzően rossz hangulatuk van. Erre (ti. hogy a tökéletes nem, vagy csak nagyon-nagyon nehezen kivitelezhető) figyelmeztetni kell őket, különben nehéz kimozdítani a Bakot a mélypontról a kudarc és a sikertelenség miatt.

Vízöntő

A Vízöntők képesek nagyon mélyen megélni az érzelmeiket, melyeket azonban nemigen mutatnak ki. Úgy ézik, hogy az érzelmeik sokkal inkább zavarhatja a környezetüket, valamint őket, mintsem képesek lennének szembenézni azokkal – attól tartanak, hogy esetleg összedől valami, amit hónapokkal kortábban felépítettek. Amikor elveszettnek vagy idegesnek érzik magukat, hajlamosak arra, hogy elveszítsék a kapcsolatot a külvilággal, és egyszerűen képtelenek arra, hogy a kisebb, apróbb problémákkal foglalkozzanak.

Halak

Hajlamosak arra, hogy elvesszenek a saját érzelmeik kusza tengerében. Amikor azt tapasztaljuk, hogy a Halak jegyű ismerősünk sok időt tölt egyedül, segítsünk neki újból emberek közé menni, szocializálódni. Olyan programokat szervezzünk a számára, amelyek segítenek elfelejteni az érzelemeiket, illetve az érzelmi problémákat.