Csillagok

Ma 55 éve hunyt el Marilyn Monroe

Az '50-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma éppen ma 55 éve hunyt el – ennek apropóján a filmszínésznő több mint 150, eddig nyilvánosságra nem került fotóját készülnek elárverezni az Egyesült Államokban.

A fotókat George Barris, profi művész készítette egy amerikai női magazin megrendelésére, és eddig egy magángyűjteményben őrizték őket – olvasható az MTI-n. A képek 1962 júniusában készültek, Los Angeles több helyszínén, köztük tengerparton, szobában, hegyvidéken is. A Van, aki forrón szereti című film sztárja nem sokkal korábban töltötte be 36. születésnapját, és hetekkel később találták holtan. Az árverésről beszámoló RealClear magazin szerint nagyon nagy valószínűséggel ezek az utolsó felvételek, amelyek a halála előtt készültek a filmcsillagról. A képeket egy magángyűjtő vásárolta meg közvetlenül George Barristól, még 1980-ban. Az árverést a Paddle8 internetes aukciós ház tartja, licitálni is online lehet. A fotók kikiáltási ára 8–24 ezer dollár között mozog. Nem derült ki, hogy a befolyt összeget milyen célra fordítják majd.

https://www.instagram.com/p/BXS2jfwHoeX/?taken-by=paddle8

Ma 55 éve hunyt el a filmcsillag

A színésznő Norma Jeane Mortenson néven látta meg a napvilágot 1926-ban Los Angelesben, és az ’50-es évek egyik legismertebb szexszimbóluma volt. A popkultúra egyik kiemelkedő ikonja, a „szőke ciklon” karakter megtestesítője, akiért milliók rajongtak. 1962. augusztus 5-én találták holtan brentwoodi házában –életének önként vetett véget gyógyszerei túladagolásával.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!