Siker

Mondjuk ki szívből, mielőtt túl késő lenne!

„A legnagyobb baj általában az, hogy azt hisszük, még van időnk.”

Szeretlek!

Vajon mondjuk elégszer? Vajon azoknak mondjuk, akiknek a legnagyobb szüksége van rá? Ragadjunk meg minden alkalmat, és mondjuk ki hangosan: szeretlek, még akkor is, ha nem szoktuk. Talán elsőre értetlenül néz majd ránk a környezetünk, de biztosan örülni fognak a legszebb szónak a világon, feltéve, ha tényleg őszintén mondjuk.

Szükséged van valamire?

Még ha nem is tudunk konkrétan segíteni valakinek, de már maga az odafordulás, a szándék megmenthet egy olyan lelket, aki azt hiszi, már minden veszve van, és elveszítette a hitét az emberekben. Ha pedig mégis csak tudunk segíteni valakinek, akár csak valami kis apróságban, az pedig a legjobb érzés a világon: igazán hasznosnak és jónak lenni.

Szükségem van rád!

Ha valaki ezt mondja nekünk, akkor aznap már nem keltünk fel hiába. De ha mi mondjuk ki hangosan, hogy szükségünk van a másikra, segítséget kérünk tőle, gondoljunk bele, akkor az ő napját tettük ezzel tökéletessé. Nem alázzuk meg magunkat ezzel a mondattal, csupán elismerjük az igazságot.

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fotó: iStock.com/jacoblund

Meg tudom csinálni!

Ez a mondat olyan, mint egy mantra. Mondjuk el minden reggel ébredéskor, ha azt érezzük, különösen nehéz nap áll előttünk. De ismételgessük minél gyakrabban, hogy mi magunk is elhiggyük, és ha már hisszük, és van elég önbizalmunk, nyert ügyünk van!

Te vagy az, aki inspirálsz engem.

Minden ember életében vannak meghatározó személyek, példaképek, akiknek a személyisége, cselekedetei irányt mutatnak a sötét éjszakában is. De miért tartjuk magunkban olyan gyakran, ha valaki jól hat ránk? Mondjuk el neki, tudassuk vele, hogy hatással, méghozzá kifejezetten jó hatással van ránk, mi több, személye nekünk a fáklya.

Az életem jó

Persze mindig vannak problémák, és igazából sosem érezzük, hogy hátra dőlhetünk, megnyugodhatunk, de ha egy kicsit távolabb megyünk, és a „nagy képet” nézzük egyben, akkor rájövünk, hogy alapvetően azért mégis csak boldogok vagyunk, és az élet, amit megkaptunk, az egyik legnagyobb ajándék. Éljünk vele és főleg szeressük!

Bízom benned

Ez is egy olyan mondat, amit sajnos nem mondunk elégszer. A szeretet az egy dolog, ám legalább ugyanilyen fontos a bizalom is, de főleg, hogy a másik érezze, mi számítunk rá, és legyen rá mindig büszke, hogy kiérdemelte ezt.

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Fotó: iStock.com/Halfpoint

Segíthetek?

Ne csak szeretteinktől kérdezzük meg, hanem olykor ismeretlen, de láthatóan segítségre szoruló embertársainktól is. Néha nagyon jól tud esni,é s az illető visszanyerheti a társadalomba, a többi emberbe vetett hitét.

Sajnálom!

A legnehezebb szó a világon, és nem a bonyolult hangsor miatt annyira nehéz kimondani, hanem mert ezzel elismerjük, hogy valamit elrontottunk, nem vagyunk tökéletesek, olykor hibázunk, mellyel megbántunk másokat. Persze az is fontos, hogy ne mondogassuk túl gyakran, mert akkor egy idő után már nem fog jelenteni semmit.

Megbocsájtok!

A bocsánatkérés után az egyik legnehezebb dolog a megbocsájtás. Olykor nem elég csak érezni, de ki is kell mondani hangosan, hogy a másik ne csak érezze, tudja is, már nem haragszunk rá.