Konyha

3 hűsítő dinnyés finomság a kánikulai napokra

A dinnyével nem lehet betelni. Ez a lédús gyümölcs a kánikulában hűsít, hidratál, és nem utolsósorban isteni finom. Önmagában fogyasztva is imádjuk, de az alábbi receptekkel egy kis változatosságot csempészhetünk a hétköznapokba!

Dinnyés jégkrém

Hozzávalók

  • 1 görögdinnye
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kanál méz
  • mentalevél

Elkészítés

Magozzuk ki a dinnyét, kanalazzuk a húsát egy tálba, pépesítsük, majd keverjük bele a mézet és a reszelt citromhéjat. Adagoljuk a jégkrémformákba, nyomjunk bele mindegyikbe egy mentalevelet, majd irány a fagyasztó! Körülbelül negyed óra múlva már nyalhatjuk is a dinnyés fagyinkat!

Fotó: iStock.com/Julia_Sudnitskaya

Fotó: iStock.com/Julia_Sudnitskaya

Hideg dinnyeleves

Hozzávalók 

  • 1 görögdinnye
  • 3-4 ek. méz
  • mentalevél
  • szerecsendió
  • kb. 10 jégkocka

Elkészítés 

A dinnye mag nélküli húsát daraboljuk bele az aprítógépbe, adjuk hozzá a mézet, egy kis őrölt szerecsendiót, és dobáljuk bele a jégkockákat. Turmixoljuk össze, és kész is! Adagoljuk mélytányérba, és díszítsük a mentalevéllel.

Dinnyés zselépuding

Hozzávalók

  • Negyed görögdinnye
  • kb. 25 g zselatin
  • 1 tk. méz

Elkészítés 

Magozzuk ki a dinnyét, daraboljuk bele egy lábasba, és pürésítsük botmixer segítségével. Keverjük hozzá a mézet és a zselatint, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután öntsük muffinformákba (vagy bármilyen formába, amit otthon találunk), várjuk meg, amíg kihűl kicsit, és tegyük a hűtőbe. Kb. 1 óra múlva fogyaszthatjuk is.