Dinnyés jégkrém
Hozzávalók
- 1 görögdinnye
- 1 citrom reszelt héja
- 1 kanál méz
- mentalevél
Elkészítés
Magozzuk ki a dinnyét, kanalazzuk a húsát egy tálba, pépesítsük, majd keverjük bele a mézet és a reszelt citromhéjat. Adagoljuk a jégkrémformákba, nyomjunk bele mindegyikbe egy mentalevelet, majd irány a fagyasztó! Körülbelül negyed óra múlva már nyalhatjuk is a dinnyés fagyinkat!
Fotó: iStock.com/Julia_Sudnitskaya
Hideg dinnyeleves
Hozzávalók
- 1 görögdinnye
- 3-4 ek. méz
- mentalevél
- szerecsendió
- kb. 10 jégkocka
Elkészítés
A dinnye mag nélküli húsát daraboljuk bele az aprítógépbe, adjuk hozzá a mézet, egy kis őrölt szerecsendiót, és dobáljuk bele a jégkockákat. Turmixoljuk össze, és kész is! Adagoljuk mélytányérba, és díszítsük a mentalevéllel.
Dinnyés zselépuding
Hozzávalók
- Negyed görögdinnye
- kb. 25 g zselatin
- 1 tk. méz
Elkészítés
Magozzuk ki a dinnyét, daraboljuk bele egy lábasba, és pürésítsük botmixer segítségével. Keverjük hozzá a mézet és a zselatint, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel. Ezután öntsük muffinformákba (vagy bármilyen formába, amit otthon találunk), várjuk meg, amíg kihűl kicsit, és tegyük a hűtőbe. Kb. 1 óra múlva fogyaszthatjuk is.