Stílus

Így legyen bikinitestünk másodpercek alatt

Rengeteget foglalkoztunk már a testtel, karbantartásával, ápolásával, fejlesztésével, de mind közül a legfontosabb mégis az lenne, hogy elfogadjuk, s semmiképp se utáljuk azt, amivel a természet megajándékozott bennünket, s amivé alakítottuk saját magunkat, önnön húsunkat, hibáinkat.

Ez nem azt jelenti, hogy ha elégedetlenek vagyunk, akkor ne tegyünk ellene, ne formázzuk, csak valamiképpen az egyensúlyt kellene megtalálni, valahol félúton az önutálat és az önsanyargatás között.

A test kultusza

A duplakamerás telefonok elterjedése óta, melyek azonnal küldik fel az éterbe, s onnan a világhálóra a rólunk készült képeket, már végképp minden a testről szól. A szép és tökéletes testről, s annak a szüntelen ünnepléséről. Bizonyos egyre szélesebb körökben folyamatosan értéktelenedik minden, ami szellemi, ami nem materiális érték, s csakis a pénz s a nyers test, húsunk jut szóhoz. Persze nyilvánvalóan ez nem új keletű dolog, „egyidős az emberiséggel”, de sosem kapott még ekkora nyilvánosságot a fiatal test, a pénzen megvásárolható szépség, s még sosem voltak ily mértékben veszélyben a talán még a többség számára valódi értékek. Egyre láthatatlanabbak.

Fotó: iStock.com/stask

Fotó: iStock.com/stask

Bikinitest az első napsugártól

S mindezekre tökéletesen rímelve a tavasz első bimbóival egy időben megjelennek azok az írások, cikkek, sőt kinyilatkoztatások, melyek a fogyókúráról, s lapos hasról, az önsanyargatásról és a vágyott „bikinialakról” szólnak. Egyáltalán mi az a bikinialak? Alak van, melyre fel lehet húzni egy bikinit, ha strandra készülünk.

Persze tudom, hogy az ember az első napsugaraktól kezdve elkezd vágyni a vízpartra, s megjelenik gondolataiban a nyár, a tökéletes nyaralás képe, s ehhez álmainkban hozzátartozik a tökéletes alak is, mellyel úgy mutatunk bikiniben, mint a huszonéves lányok.

De számos dolgot figyelmen kívül hagyunk ilyenkor:

  • Nem vagyunk már 20 évesek.
  • De még ha azok is vagyunk, nem minden huszonéves lehet magas és vékony és gazellalábú.
  • Hiába tagadjuk, legbelül tudjuk, hogy a pasik nem a has vagy a mell méretére, a gizda lábakra buknak, hanem kizárólag a kisugárzásra. Legalábbis azok a pasik, akikkel érdemes szóba állni. Akikkel meg nem, azok meg úgyis mindegy, mit gondolnak, nem igaz?
  • Hajlamosak vagyunk kihagyni a számításból az eltelt évek mellett az egészségügyi körülményeinket, s esetleg azt is, hogy túl vagyunk már egy-kettő-három gyerek megszületésén. S igen, lehet, hogy ezek nincsenek ránk írva, nincs egy lista a hátunkra akasztva, mennyi mindenen mentünk keresztül. De jó hír, hogy nem is kell. Mert ha mi magunk elfogadjuk ezeket a történéseket, feldolgozzuk őket, akkor máris jó úton vagyunk afelé, hogy megkapjuk a tökéletes, ránk illő, hozzánk méltó testet: a sajátunkat.

 

Fotó: iStock.com/Jacob Ammentorp Lund

Fotó: iStock.com/Jacob Ammentorp Lund

Másodpercek alatt kész

A tökéletes bikinitesthez tehát nem tökéletes test szükségeltetik, hanem a tökéletes hozzáállás, egészséges mértékű önbizalom, s a hit, hogy kerek egészek vagyunk, már múlttal, de még jövővel. A tökéletes bikinialakhoz tehát nincs másra szükség, mint ránk, s egy bikinire: vetkőzzünk le, húzzuk fel a fürdőalkalmatosságot, s kész is! Irány a strand!