Stílus

Melyik évszaktípusba tartozunk? Ezek a színek állnak jól nekünk

Haj- és szemszíne, valamint bőrtónusa alapján mindenki besorolható a négy évszaktípus – tavasz, nyár, ősz, tél – egyikébe, és ha tudjuk, melyikbe tartozunk, az segíthet a számunkra előnyös színek kiválasztásában. Az alábbiakban bemutatjuk az egyes típusok jellemzőit, valamint azt, hogy sminkben és öltözködésben milyen árnyalatokkal érdemes dolgoznunk.

Tavasz

Ebbe a típusba azok a hölgyek tartoznak, akiknek hajszíne aranyszőke, vörösesszőke, világosbarna, szemszíne pedig világosbarna, élénkkék, élénkzöld vagy türkiz. Bőrük tónusa meleg, általában világos, barackos vagy rózsás árnyalatú, és jellemzője, hogy könnyen leég a napon.

https://www.instagram.com/p/BW6Qrzjgkty/?tagged=nicolekidman

Mi áll jól a tavasz típusnak?

Sminkben a barnás árnyalatokat érdemes választaniuk, például egy fénylő aranybarna szemhéjpúdert és bronzos pirosítót. Az élénk, pinkes színeket inkább kerüljék a szemen és az orcákon, de rúzsban jöhet a tüzes piros.

Öltözködés terén minden jól áll nekik, ami bézs, nude vagy pasztell, az erőteljesebb színek közül pedig a naranccsal, a pirossal, a tengerkékkel és a sárgával érdemes kísérletezniük.

Nyár

A nyár típusúak haja hamvas világosszőke, sötétszőke vagy hamvasbarna, szemük pedig lehet kék, zöld és barna is, azonban nem élénk, hanem inkább szürkés árnyalatú. Bőrtónusuk világos, hűvös, már-már sápadt.

https://www.instagram.com/p/BW395uVF2Mk/?tagged=scarlettjohansson

Mi áll jól a nyár típusnak?

Smink terén a hideg, pasztelles, szürkés árnyalatok ideálisak a nyár típusnak, míg pirosítóban a rózsás színeket keressék. Rúzsból is inkább rózsaszínt érdemes választaniuk – a piros sajnos nem túl előnyös számukra, sápasztja arcukat.

A szürke és a fehér ruhák kifejezetten jól állnak ennek a típusnak, míg a színes darabok közül az égszínkék, a halványzöld, a padlizsán és a burgundi lesz a befutó.

Ősz

Vörös, vörösesszőke vagy aranybarna haja van azoknak, akik az ősz típusba tartoznak. Szemszínük világosbarna vagy zöldesbarna árnyalatú, és bőrük tónusa is meleg, általában sárgás, barackos.

https://www.instagram.com/p/BW5M0FAheZk/?tagged=emmastone

Mi áll jól az ősz típusnak?

A bronzos smink emeli ki leginkább az ősz típus szépségét, de szemhéjukra kerülhet a zöld és kék sötétebb árnyalata is. Rúzsból a barnás színeket érdemes választaniuk.

Öltözködésben a földszínekkel nem lőhetnek mellé: jöhet a barna összes árnyalata, a bézs, a khaki, az olívazöld, de a mustársárga, a téglavörös és a korall is előnyös választás lesz.

Tél

A tél típusú hölgyek hajszíne hamvas sötétbarna vagy sötétszőke, szemszíne pedig lehet egészen sötétbarna, élénkkék vagy élénkzöld. Bőrtónusuk hideg, nagyon világos, igazi „porcelánbaba” bőr.

https://www.instagram.com/p/BOWVPv_Bkry/?tagged=monicabelucci

Mi áll jól a tél típusnak?

Ennek az évszaktípusnak nagyon jól állnak az élénk, feltűnű színek. Szemsminkben bátran használjanak lilát, rózsaszínt vagy sötétkéket, de a kék és zöld szeműek ragyogó íriszét a füstös smink emeli ki igazán. A piros rúzzsal igazi femme fatale-ok lehetnek, arra kell csupán vigyázni, hogy ebben az esetben szemüket ne fessék túl hangsúlyosra. Nyáron érdemes egy próbát tenniük a ciklámen és a mályva árnyalatú rúzsokkal is.

A fekete, a fehér és a szürke ruhadarabok remekül állnak a tél típusnak, míg a bordó és a vörös árnyalatait is bátran viselhetik. Az élénk színektől sem kell félniük, hiszen a méregzöld, a királykék és a citromsárga is kiemeli szépségüket.