Eszerint az elképzelés szerint a saját kezünk különböző részei megfelelőek lehetnek a különböző ételek kimérésére. A túlzott kalóriabevitel érdekében ugyanis érdemes odafigyelni az egyes élelmiszerek mennyiségére, mivel nem ajánlott túl sokat enni – a mértéken felüli élelmiszerbevitel könnyen a túl sok kalóriabevitelhez, illetve hízáshoz vezethet.
Tészta
Ha legközelebb tésztát eszünk, mielőtt a tányérunkra szednénk, szorítsuk ökölbe a kezünket. És csak annyi spagettit vagy makarónit adagoljunk ki magunknak, amekkora az ökölbe szorított kézfejünk (ez körülbelül fél bögrének felel meg). Ne többet – és azért kevesebbet se!
Fotó: Pixabay/CCO Public Domain
Hús
A szakemberek szerint ha hússzeletet választunk az elkészült darabok közül, keressünk olyat, amelyik akkora, mint a tenyerünk.
Vaj
A reggelihez is nyújtunk egy kis segítséget: amikor a pirítósra kennénk a vajat, előbb nézzük meg a mutatóujjunk első percét, mert állítólag ez az a méret, amekkora vajat megengedhetünk magunknak.
Mogyoróvaj
Jó hír a morgyoróvaj kedvelőinek! Nézzük meg a hüvelykujjunkat a csuklónktól az ujj végéig – ez körülbelül egy teáskanál mérete. Hát ennyi mogyoróvajat ehetünk, ha éppen ehhez van kedvünk.
Fagylalt
Újra szorítsuk ökölbe a kézfejünket, de most ne felülről, hanem oldalról nézzük meg a méretét. Ez körülbelül egy gombóc mérete – nos, ennyi fagyit ehetünk egyszerre.