Te + Én

Az online társkeresőkön túl: hol ismerkedjünk?

Sajnos egyre több a magányos ember a világban, és egy-két-három balul elsült kapcsolaton túl egyre többen érzik, hogy már soha nem fogják megtalálni életük párját. Pedig mindig van remény, s vannak lehetőségek is, csak meg kell keresni és megragadni őket.

Aki egy hosszú, rosszul működő kapcsolatból ébredezik éppen, az feltétlenül hagyjon magának időt a gyógyulásra, s semmiképp se legyen türelmetlen. Persze könnyű ezt így, ilyen egyszerűen és súlytalanul leírni, miközben repülnek az évek és gyűlnek a szarkalábak, mégis valahol itt van a sikeres pártalálásnak a kulcsa elrejtve.

Sokan, mint mindennel, ezzel a problémával is az internethez fordulnak segítségért, hiszen rengeteg magyar és külföldi oldalon lehet ma párt keresni, a végeredmény azonban már nem annyira biztos. Persze hallani sikertörténeteket is, olyanokról, akiknek összejött, s az online világban bukkantak rá a társukra, azonban talán még több halk kudarc, a kifejezetten csúnya átverés, kifosztás, megaláztatás. Akik megjárták már, azok biztosan óvatosabbak lesznek a jövőben, s akár egy életre el is ijeszthetik őket a csalók ezeknek az oldalaknak a közeléből.

Fotó: iStock.com/nd3000

Fotó: iStock.com/nd3000

Törődjünk magunkkal

Találjunk ki legalább öt olyan dolgot magunknak, melyre előző kapcsolatunkban vagy „előző életünkben” nem volt lehetőségünk, valamiért nem csináltuk: szórakozás, sport, egy izgalmas hobbi, régi barátok felkutatása, lehet bármi olyan tevékenység, amelyben örömet lelünk. Miután szép lassan elkezdjük azt az életet élni, amelyet szeretnénk, nemcsak a kisugárzásunk, a külsőnk, a körülöttünk lévő emberek változnak meg, de mi magunk is. Jó eséllyel nyitottabbak, boldogabbak, befogadóbbak leszünk, s ez az új személyiség vonzani kezdi a többi embert, esetleg a másik nem képviselőit is.

Akár magányosan töltöttük az elmúlt éveket, akár egy kudarcba fulladt kapcsolatban, fontos, hogy tudjuk magunkról, kik vagyunk, merre tartunk, s mit is akarunk még az élettől. Ha kell, kérjünk segítséget egy szakembertől vagy akár egy önismereti csoporttól, táborban próbáljuk meg kitalálni vagy újradefiniálni, ki lett belőlünk, s hogy kit keresünk.

Hobbik, tanfolyamok

Ha találunk egy olyan hobbit, melyet igazán kedvelünk, és nem csak vadászgatni érkezünk meg, akkor megvan rá az esélyünk, hogy találjunk valakit, akivel a közös érdeklődés legalább már egy pontja adott. Legyünk mindig nyitottak, ismerkedjük nemre, korra való tekintet nélkül, s vegyünk részt minden közös programon.

Közösségi terek

Ma is léteznek mikroközösségek az interneten kívül is, csak meg kell találnunk őket. Keressünk fel művelődési házakat, klubokat, közösségeket, s ha szimpatikusak (sőt még akkor is, ha elsőre nem), csatlakozzunk hozzájuk. Nemcsak párkeresés céljából, de újonnan ránk tört magányunkat is enyhíthetjük itt, új élményekkel, barátságokkal, lehetőségekkel.

Fotó: iStock.com/LDProd

Fotó: iStock.com/LDProd

Szórakozóhelyek

Sajnos a húszas éveink után már hivatalosan is kinőttünk a tinik szórakozóhelyeinek világából. Vagy mégsem? Ugyan ki tiltja meg, hogy ellátogassunk egy-egy igényesebb koncertre, fesztiválra? Ki tudja, lehet, hogy épp ott talál ránk a szerelem. Ha szerveznek a közelünkben, a kerületben vagy a városban, ahol élünk, bált, szüreti mulatságot vagy valami városi eseményt, akkor se maradjunk otthon! Hívjuk el a barátnőket, szomszédokat, s kapcsolódjunk ki, szórakozzunk közösen, gyűjtsünk élményeket, melyekből táplálkozhatunk, és főleg gyűjtsünk önbizalmat elismerő, huncut pillantások formájában.