Te + Én

Jelek arra, hogy önző a párunk

A szerelem vakká tesz. A rózsaszín köd miatt sajnos nem mindig látjuk, hogy a kapcsolatunk mérgező és nem tesz jót nekünk. Íme néhány jel, ami segíthet felismerni, ha valami nem stimmel – ha a párunk önző és többet vesz el tőlünk, mint amennyit adni tud.

Minden úgy történik, ahogy neki jó

Nem örül neki, ha csak úgy befutunk hozzá, ha találkozni szeretnénk vele, mindig a jóváhagyását kell kérnünk. Többnyire csak az ő barátait látogatjuk, általában ő mondja meg, hová menjünk, a mi ötleteink pedig valahogyan elsikkadnak. Az ilyen partner önző: nem tiszteli az időnket, a kívánságainkat és az erőfeszítésünket sem.

Nem ad visszajelzést

Ha valamiről beszélünk, sosem kapunk tőle igazi visszajelzést, legfeljebb olyasmit kapunk, hogy „Nekem mindegy.” Ezzel a társunk minden konfliktust és felelősséget elhárít, ez valójában passzív agresszív viselkedés. Ahhoz, hogy számíthassunk rá, szükségünk van a véleményére.

Fotó: Unsplash/ Jon Chambers

Fotó: Unsplash/ Jon Chambers

Nem tesz erőfeszítést

Egy kapcsolat csak akkor működik, ha mindenki energiát, időt és pénzt fektet bele. Amikor mi mindent megteszünk, a másik pedig csak ímmel-ámmal vesz részt a dologban, kongassuk meg a vészharangokat!

Nem címkézi fel a kapcsolatot

Aki nem nevez a kedvesének, a barátnőjének vagy a párjának, az valójában nem is akarja a kapcsolatot. Aki igazán szeret velük lenni, az előbb-utóbb óhatatlanul is felcímkéz minket, elhelyez bennünket az életében.

Másokkal flörtöl

Ez tiszteletlenség, főleg akkor, ha úgy csinálja, hogy mi is látjuk. Egy kis játékos flört persze belefér, nem jó, ha az ember teljesen hidegen viselkedik. De ha nyíltan, látványosan flörtölni kezd valakivel a kedvesünk, jobb, ha véget vetünk a kapcsolatnak.