Te + Én

5 dolog, amit sosem szabadna éreznünk egy párkapcsolatban

Egy párkapcsolaton mindig dolgozni kell, még ha az elején minden tökéletesnek is tűnik. Ha megvan közöttünk a bizalom és az őszinte, nyílt kommunikáció, együtt minden akadályt legyőzhetünk. Vannak azonban olyan intő érzések, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy valami nagyon nincs rendben. Ha pedig a másik részéről hajlandóság sem mutatkozik a probléma megoldására, lehet, hogy érdemes inkább külön utakon folytatnunk az életünket.

Egyoldalú a kapcsolat

Ha úgy érezzük, mi mindent beleadunk a kapcsolatba, cserébe viszont alig kapunk valamit, érdemes elgondolkodnunk a közös jövőn. Mi, nők hajlamosak vagyunk nem foglalkozni ezzel az érzéssel, és egyedül megoldani a dolgot, sajnos azonban egy kapcsolathoz két – egész – ember kell.

Munkának érezzük az együttlétet

Persze, ahogy korábban írtuk, dolgozni mindig kell egy párkapcsolatért, és a közös úton együtt, egymást segítve fejlődünk, ha azonban ezt a munkát már nyűgnek érezzük, ott valami nincs rendben. Az esélyt meg kell adnunk a változásra, de nem a végtelenségig.

Fotó: Pixabay/ CCO Public Domain

Fotó: Pixabay/CCO Public Domain

A partnerünk nem értékel minket

Ha a párunk természetesnek veszi, hogy mi mindig a rendelkezésére állunk, bármi is legyen, és cserébe még hálát sem kapunk, tegyük fel magunknak a kérdést: megérdemli, hogy energiáinkat, szeretetünket rá fordítsuk?

Egyedül érezzük magunkat a társaságában

Manapság nehéz teljesen a jelenben lenni, hiszen a munka és a mindennapi teendők miatt figyelmünket folyamatosan megosztjuk. Mégis, néha kell, hogy találjunk időt egymásra, amikor csak és kizárólag a másikra figyelünk. Ha partnerünk a kettesben töltött időben is a telefonját nyomkodja, ideje elbeszélgetnünk vele.

Nem vagyunk biztosak a kapcsolatban

Ha folyamatosan azon aggódunk, vajon a párunk el akar-e hagyni minket, gondoljuk át, hogy hosszú távon is ezt akarjuk-e érezni. Biztos, hogy ő az ideális partner a számunkra? Egy kapcsolatban mindig vannak hullámvölgyek, a legfőbb és leggyakoribb érzésnek azonban pozitívnak kell lennie, nem pedig negatívnak.