Te + Én

Ideál helyett hús-vér emberrel ismerkedjünk

Legtöbben arra vágyunk, hogy boldog párkapcsolatban éljünk, sőt, maga az ember is erre van kitalálva, hiszen társas lények vagyunk. Ám ha körbenézünk, mégis azt látjuk, hogy több a magányos ember, mint a nem magányos.

A másik véglet, hogy benne ragadunk rosszul működő, mérgező, esetleg bántalmazó kapcsolatban. Napok óta kering az interneten egy videó, amiben azt mutatják be, hogy egy férfi dolgozik, elmegy előtte a busz, fásultan, fáradtan ér be a bérházba, ahol lakik, majd szinte érezni lehet minden lépésének a súlyát, ahogy megy fel a lépcsőn, végül mintegy feloldásként kinyitja az ajtót, és ott várja egy kutya… Felvetődik a kérdés, mire is van az ember a világon, ha nincs mellette senki. Lehet, hogy az ember elfelejtette miért is van a földön? A filterezett, plasztikázott, kikozmetikázott világban alig szánunk arra időt, hogy együtt legyünk, és ne a telefonunkat nyomkodjuk. Lehet, hogy csak azt az egy dolgot kellene betartani, hogy szeressük egymást?

Fotó:Pexels/CC0 License

Fotó:Pexels/CC0 License

Mi lehet mindennek az oka?

Ideálokat kergetünk hús-vér emberek helyett, és azt várjuk egy párkapcsolattól, hogy megadja nekünk azt a boldogságot, ami belőlünk hiányzik. Nos, ez maximum ideig-óráig történhet meg, mert két boldogtalan ember sosem lesz boldog. Amikor majd szertefoszlik a rózsaszín köd, akkor újra előtérbe kerülnek a problémák, és a saját boldogtalanságunk miatt lesz kit okolni. Sokan gyakorlatilag egy termékként tekintenek egy potenciális partnerre, miközben mi nem termékek, hanem érző emberi lények vagyunk. Van egy barátnőm, aki fénykép nélkül felregisztrált egy online társkereső oldalra, és önmagát mint terméket definiálta. Őt is, engem is megdöbbentett, hogy milyen sokan írtak neki. Szomorú, hogy miközben az ideálunkat kergetjük – 185 cm magas, barna szemű, bankár, nem dohányzó, gyermektelen és elvált, vagy fordított esetben 165 cm magas, vékony, maximum 25 éves, szőke, dús keblű, életvidám –, elszalasztjuk azokat a lehetőségeket, melyek akár nap mint nap a szemünk előtt vannak. Egy ideállal nem, egy valódi emberrel tudunk kapcsolatot létesíteni. Adjunk esélyt egymásnak!