Csak felnőtteknek!

Az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Tartalma a 2010. évi CLXXXV. médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Te + Én

Az utolsó szabad este: búcsú a leányságtól, legénységtől

Vicces feladatok, zavarba ejtő ajándékok és felhőtlen jókedv – ezek egy tökéletes búcsúztató legfontosabb kellékei. Ezeken az eseményeken az ifjú pár még mulat egy nagyot a barátaival – külön-külön. Csakhogy olykor előfordul, hogy végül az életüket is külön-külön folytatják.

A házasságkötést megelőző búcsúztatók hagyománya igen hosszú múltra tekint vissza. Egyes források szerint már az ókori görögök is megünnepelték a vőlegényt. A barátok vacsorát rendeztek, és jókívánságokkal látták el a leendő férjet.

Jól tudjuk, hogy azóta rengeteg változáson ment keresztül ez a szokás. Sokkal hangosabbá és vadabbá vált, a legtöbb esetben a szexualitást helyezik a középpontba, az ajándékok és a búcsúztató programjai is eköré szerveződnek.

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

Fotó: iStock.com/monkeybusinessimages

A leánybúcsúk hagyománya sem sokkal korábbi, bár annak idején inkább leánysiratókat szerveztek, ahol a hozzátartozók felkészítették a menyasszonyt a lánysága elvesztésére és az asszonyi életre. Csak a huszadik század második felében lett divatos a leánybúcsúztatás ma is ismert formája: a csillogó tiarás, féktelen bulizás, bár ezek egyáltalán nem biztos, hogy jó irányba viszik a menyasszonyokat, sőt lehet, hogy igazából nem is erre vágynak…

Pikáns ajándékok és öltánc

„A barátnőim szervezték meg a búcsúztatót, pikáns ajándékokat kaptam tőlük, és olyan próbatételeket kellett megtennem, amiket a házasságkötés után már nem szabad csinálni, mint például elkérni idegen férfiak telefonszámát. De semmi olyasmi nem történt azon az estén, amit szégyellnék, vagy amit nem meséltem el a páromnak” – emlékezett vissza a három évvel ezelőtti leánybúcsúztatójára Lilla. A 36 éves tanító elmesélte, hogy a férje búcsúztatójáról sem hallott semmi botrányosat. Volt egy táncoslány, aki (állítólag csak) bugyira vetkőzött, de mint mondta, a féktelen duhajkodáson túl semmi nem történt.

„Az volt az egyik feladatom, hogy adjak öltáncot egy pasinak, aki ugyanazon a szórakozóhelyen volt, ahol a leánybúcsúztatómat is tartottuk. Belementem, hiszen buliztunk, gondoltam, hogy a vőlegényem is hasonló őrültségeken esik át, mint én. Csakhogy készültek fotók is, amik felkerültek a szórakozóhely honlapjára. És bár korábban elmeséltem a páromnak, hogy milyen feladatokat kaptam, amikor meglátta a fotókat, egy kicsit kiakadt. Nem veszekedtünk, de rossz volt neki szembesülni azzal, hogy mit csinált néhány nappal korábban a menyasszonya, akit hamarosan feleségül vesz” – magyarázta Diána. A 24 éves lánynak két éve volt az esküvője. „Egy kicsit rosszul éreztem magam a történtek miatt, mert bár akkor jó poénnak tűnt, nem tudom, nekem hogy esett volna, ha látok néhány képet arról, ahogyan egy táncoslány mászik a pasim ölébe… Elég volt csak megtudni, hogy voltak vetkőzős csajok…” – tette hozzá Dia.

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fotó: iStock.com/jacoblund

Veszélybe került esküvő

Gábor is elárult néhány részletet a barátja 5 évvel ezelőtti búcsúztatójáról. „Kibéreltünk néhány faházat egy horgásztó mellett, és odajöttek a haverok. Péntektől vasárnapig tartott a mulatság, rengeteget ittunk, volt a készleten néhány guminő meg egyéb pikáns kellékek, és természetesen táncoslányokat is hívtunk, kettőt. Mindenki nagyon jól szórakozott, a vőlegény is, persze. Talán kicsit túlzásba is vitte… Hazafelé megfogadtuk, hogy ami a búcsúztatón történt, az ott is marad. Mint a filmekben. De sajnos kiderült néhány részlet… A menyasszonyt pedig csak nehezen lehetett meggyőzni, hogy ettől még ugyanúgy szereti a párja, mint korábban… Egy hét volt az esküvőig, végül kibékültek, megtartották az eseményt. Azóta szerencsére boldog házasságban élnek, van már két kisfiuk is.”