Csillagok

A pénz egy ponton túl már tényleg nem boldogít: takarékos celebek

A hollywoodi szépek és gazdagok nem arról híresek, hogy minden centet megfognának, sőt, ha színészről vagy színésznőről beszélünk, szinte garantált az esztelen költekezés. Vagy mégsem? Mutatunk néhány sztárt, akik egyáltalán nem szálltak el.

Lily Allen

Nehéz elhinni, de igaz: a sztár kifejezetten környezetudatosan él, számos környezetvédelmi csoport aktív tagja, és arra is külön odafigyel, hogy takarékoskodjon a vízzel. Még a zuhanyzásnál is csak addig nyitja meg a vizet, amíg bevizezi magát, aztán újra akkor, amikor leöblíti a habot. Mosóporból, tisztálkodószerekből és kozmetikumokból kizárólag a természetes alapanyagokból készült termékeket vásárolja.

https://www.instagram.com/p/BD5X0TDwMc7/

Leonardo DiCaprio

Híresen jól fizetett és körülrajongott színész, de hála az utóbbi évek munkájának, már azt is tudjuk róla, milyen lelkes környezetvédő. Az ENSZ békenagyköveteként filmet is forgatott Özönvíz előtt címmel, amiben bejárta a világot, és senkit sem félt megkérdezi arról, miként lehetne megmenteni a kihalás szélén álló fajokat és az egész bolygót. Leonardo a saját kárára is spórol: nagyon ritkán használ magánrepülőgépet, és autója is környezetbarát. Emellett rengeteg alapítványban tevékenykedik, amikre igen sok pénzt áldoz.

https://www.instagram.com/p/BVVRkZwj1hm/

Julia Roberts

Az Oscar-díjas színésznőt is meghódították az ökoházak, így ő maga is egy ilyenben él. Ez azt jelenti, hogy minimalizálta a rezsit, a környezeti ártalmakat, a ház felépítéséhez természetes alapanyagokat használt, az energia nagy részét napkollektorok adják, a ház körüli telken pedig állatokat tartanak és veteményeskertet művelnek. Az öntözést az összegyűjtött esővízzel oldja meg, de bent a lakásban is takarékoskodik a csapvízzel.

https://www.instagram.com/p/BSju-GZDnZr/

Jennifer Lawrence

Miközben Hollywood legnagyobb filmjeiben játssza el a főszerepet, az életvitelében megmaradt igazi vidéki lánynak. Autója nem a legújabb csúcsmodell, hanem egy Volkswagen Eos, szeret leárazáskor vásárolni a boltokban, és egyik alapítványa szülővárosa kórházát támogatja, eddig több mint kétmillió dollárral.

https://www.instagram.com/p/BVWv1BIF7sE/

Keanu Reeves 

Rejtélyesen él, szinte nem is öregszik, és sokat jótékonykodik. Amikor szállást keres, sosem a sztároknak fenntartott luxuslakosztályokba megy, hanem kis albérleteket vagy ismeretlen hotelszobákat vesz ki, nem kísérik biztonsági őrök sem, és utazáshoz a tömegközlekedést választja. A Mátrix filmekért kapott gázsija kilencven százalékát a színfalak mögött dolgozók közt osztotta szét, sosem fölényeskedik senkivel, rákos testvére miatt hatalmas összegekkel támogatja az orvosokat, kórházakat.

https://www.instagram.com/p/BVVf816n8LE/

Sarah Jessica Parker

Carrie Bradshaw hírneve ellenére ő odafigyel arra, mire is költ, és ezt gyerekeinek is megtanította. Bár nyilvánvalóan szereti a divatot, nem úgy él, ahogy a sorozatbéli karaktere, sőt! Ő maga köt ruhákat a gyerekeknek, szereti a turkálós holmikat, és csak cipőkből vesz újakat. Emellett nagyon sokat jótékonykodik.

https://www.instagram.com/p/BNeFudRgh1L/

Kate Middleton 

A cambridge-i hercegné azzal kelt rendszeresen feltűnést, hogy hivatalos megjelenésein ugyanazt a ruhát viseli többször is, és gyakran vásárol átlagemberek számára is elérthető árú márkáktól. Katalin nagyon sokat jótékonykodik, nyílt beszélgetéseket kezdeményez az anyaság nehézségeiről, a mentális betegségekről, törődik a hajléktalanokkal, a veteránokkal és a veszélyben élő emberekkel.

https://www.instagram.com/p/BVREDepjI82/

Christian Bale

Őt sem látni hatalmas testőrök gyűrűjében, családjával egy egyszobás lakásban él, még mobiltelefonja sincs. Saját bevallása szerint az anyagi jólét semmit sem jelent neki, sőt, ha egy rabló betörne hozzá, elsírná magát a csalódottságtól.

https://www.instagram.com/p/BG0ZMDLNmtx/

Keira Knightley

A színésznő beállított magának egy havi költekezési limitet, amit nem léphet túl. Ha mégis megtenné, akkor alaposan elgondolkodik azon, tényleg annyira szüksége van-e arra a bizonyos tárgyra. Azt mondja, a luxusban élők képtelenek megérteni azokat, akik náluk kevesebb pénzből élnek, ő pedig meg szeretné óvni magát ettől az érzéketlenségtől.

https://www.instagram.com/p/NqzoVbynM7/

Reese Witherspoon

Nagyon is odafigyel a pénzre, nem költekezik, és gyerekeit is ennek szellemében neveli: úgy véli, a luxust semmi sem igazolhatja. Hátrányos helyzetű gyerekek számára gyűjt ruhákat, és más alapítványoknál is dolgozik.

https://www.instagram.com/p/BQoq7CjA9cw/

Jessica Alba

Bár megtehetné, hogy mindkét gyerekét elhalmozza a legjobb holmikkal, a színésznő környezetbarát pelenkákat gyártó céget alapított, a kisebbik lánya pedig azt hordja, amit a nővérétől megörökölt. Magának sem vesz drága ruhákat, és gyakran használja a tömegközlekedést.

https://www.instagram.com/p/BSYXnpglrgG/