Stílus

5 kérdés, ami segít kialakítani a személyes stílusunkat

Amikor Törökországban voltam, láthattam igazi burkában közlekedő arab nőket, amiben az volt a legérdekesebb, hogy a fekete lepel mellett vagy éppen ellenére még így is meg lehetett állapítani az egyes nők stílusát. Hogy miből? A táskájukból, cipőjükből és a gyűrűikből. Többször azt játszottam, hogy elképzeltem: ki is lakozik a nagy feketeség mögött? Nekünk ennél sokkal egyszerűbb dolgunk van, de a személyes, önazonos stílusunkat néha időbe telik megtalálni. Kérdéseinkkel ebben próbálunk segíteni.

Milyen szavakkal írnánk le a stílusunkat?

Mit mondanánk magunkról? Kényelmes, trendi, hipszter, vidám, üzleties, kísérleti? Gondolkodjunk el ezeken a kérdéseken. Megkérhetjük akár a családunkat, barátainkat, hogy mondják el, nekik mi jut az eszükbe az öltözködésünkről.

Mit szeretnénk üzenni a nagyvilágnak?

A stílus egyfajta önkifejezés, amivel különböző dolgokat tudunk kommunikálni. Információt adunk arról, hogy kik vagyunk. Üzletemberek, kreatív területen dolgozók, bolti eladók, letisztultak vagy éppen vagányak? Ezeket mind szavak nélkül ki tudjuk fejezni.

Fotó:Unsplash/Sylvain Reygaerts

Fotó:Unsplash/Sylvain Reygaerts

Kik inspirálnak minket?

Tudatosan vagy tudattalanul, de hatással vannak ránk a munkatársaink, a barátnőink, a mai hírességek, a bloggerek és a körülöttünk levő befolyásos nők. Vagy gondoljunk csak arra, hogy vannak olyan sztárok, akik még mind a mai napig óriási hatással vannak a divatra, a zeneiparra, mindenre. Ilyen Coco Chanel vagy éppen Marilyn Monroe. Mi meg tudjuk fogalmazni, hogy ránk ki és milyen hatással van?

Mi a kedvenc üzletünk, és milyen hangulata van?

Hol szeretünk a legjobban vásárolni? Milyen színek, illatok, minták jellemzők az adott üzletre? Ha ezekre a kérdésekre is tudjuk a választ, akkor az sokat segíthet abban, hogy meg tudjuk fogalmazni, mi is az a stílus, ami közel áll hozzánk.

Mit viselünk három év múlva?

El tudjuk képzelni magunkat egy fényképen három év múlva? Épp sétálunk a munkahelyünkre vagy pihenünk a szabadidőnkben? Hagyjuk, hogy magától beússzon egy kép önmagunkról, és nézzük meg alaposan, hogy mit viselünk.