Te + Én

Zöldül a menyasszony?

Egy esküvő nagyon fontos nap az életünkben, de gondoljunk csak bele, hogy mennyi felesleges dologgal szennyezzük a környezetünket. Némi tudatossággal van megoldás arra, hogy egy igazán szép és „zöld” esküvőt szervezzünk magunknak.

A „zöld esküvő” fogalma egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világon, és egy olyan lehetőséget kínál a szerelmesek számára, amelyben, valljuk be őszintén, nehéz bármi kivetnivalót találni.

A zöld esküvők alappillérei

Lényeges megoldani, hogy az érkező vendégek, illetve maga a násznép kerülje a környezetszennyező járművek használatát, ami kiváló alkalmat kínál egy kellemes kis hintózásra. Költséghatékony és egészséges megoldás a helyi és szezonális élelmiszerek kiválasztása az ünnepi alkalomra, amely amellett, hogy nem utazta át a „fél világot”, a lehető leginkább „bio” menüt adja a sokadalom számára. A virágoknál ugyanúgy a szezonális legyen a jelszó.

Fotó:Pexels/CC0 License

Fotó:Pexels/CC0 License

Milyen legyen a ruha?

Az igazán „zöld menyecske” igyekszik olyan menyasszonyi ruhát választani, melyet kisebb átalakítással akár később is hordani tud majd, illetve ha ez nem kivitelezhető, akkor törekszik arra, hogy kölcsönzéssel oldja meg a hófehér ruha rejtvényét. Ugyanez az elv érvényesül a menyecskeruha esetében is, amely mellett az esküvői ajándékok, kiegészítők esetében is szerencsés az „újrafelhasználás elvét” követnünk.

Meghívó, smink, haj

Amerikában egyre nagyobb népszerűségnek örvend a papíralapú meghívók elhagyása, melyek helyére internetes üdvözlőlapok, egyes esetekben a pár által készített saját honlap lép életbe. Nagyanyáink idejében még általános volt, hogy a menyasszonyt a barátnők, anyák, nagyanyák öltöztették, sminkelték. Szinte mindenki környezetében akad olyan barátnő vagy rokon, akinek nem okoz gondot egy szép sminket, hajat készíteni, így a menyasszonyok akkor is ragyogni fognak, ha nem a professzionális technika ismerőit választják.