Siker

Csepeltől a palóc Balatonig: szuper és olcsó strandok Budapesten és környékén

Kicsivel több mint 5 hónapja egy vasárnapi hajnalon –28 fokot mértek egy Tésa nevű Észak-magyarországi kis településen. Szinte hihetetlen, hogy most meg strandok után böngészünk. Ez után a hosszú és zord tél után már tényleg nagyon vártuk a jó időt, s úgy tűnik, egész nyáron erre számíthatunk, éppen ezért használjuk ki, hogy kegyesek velünk az égiek, s tartalékoljuk a nyári élményeket, a vizet és a napsütést egy esetlegesen következő hosszú, hideg télre.

Összeszedtünk néhány kifejezetten pénztárcabarát strandot, ha esetleg két-három gyerekkel vágnánk neki a nyári élményeknek.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Cím: 1038 Budapest, Pusztakúti út 2–6.

Belépő: 1000 Ft

Budapest egyik legrégebbi strandja gyönyörű dimbes-dombos környezetben várja vendégeit. Összesen három medence található itt, közülük az egyik egész évben működő, télen fedett 33 méteres úszóegység, van egy klasszikus félig pancsolós, félig úszós „nagymedence”, és a legkisebbeknek való pancsoló, melynek vize azonban viszonylag hűvös. Aki szereti a szó klasszikus értelmében vett strandot, és jól érezte magát a nyolcvanas években, az szeretni fogja a Csillaghegyit, pláne, ha még öltözőkabint is bérel a jegye mellé.

😎👫👙 #weekend #sunnyday #beach #summertime #chill #relax #Khidegavíz #legszebbbudapestistrand

A post shared by Toth Zsuzsanna (@bonnie_1978) on

Újhegyi Uszoda és Strandfürdő

Cím: 1108 Budapest, Újhegyi út 13.

Felnőttbelépő: 1300 Ft

Gyerekbelépő: 650 Ft

Összesen négy medence található itt, kettő beltéri és kettő kültéri, a nagyok 25 négyzetméteresek, a kicsik 16 és 5, hőmérsékletük 26-27 fokos. Az újhegyi uszoda pontosan azt tudja, amit ennyi pénzért egy uszodának tudnia kell: tiszta, szép környezetben van, és lehűti a testeket egy tikkasztó nyári napon.

Az a jó hogy nincsenek sokan ☝️😱😂😎😏 #summer #pool #full #ikozosseg #mik

A post shared by Zsolt Furtos (@furtoszsolt) on

Csepeli Strandfürdő

Cím: 1213 Budapest, Hollandi út 14.

Felnőttbelépő: 2000 Ft (június)

Gyermekbelépő: 800 Ft

A Csepeli Strandfürdő már egy igazi nagy strand élményét adja: élmény-, úszó-, gyermek- és egy igazi, 38 fokos termálmedencével. Nem hiányozhat a csúszda, a szauna és a gazdag büfékínálat sem, és ami a legjobb, hogy mindezt még megfizethető áron kínálják. Ám mivel nagyon népszerű, számítsunk rá, hogy hétvégén sok tikkadt honfitársunkkal kell majd osztozni a hűs vízen.

Ide is csak enni jottem 🍔🌭🍕 #csepeliver #csepelistrand #csajosnap

A post shared by Bán Orsolya (@banorsii) on

Budapesten kívül is van élet, azaz néha megéri autózni vagy vonatozni egy keveset, ha valami nagyon másra vágyunk:

Tóstrand és termálfürdő, Veresegyház

Cím: 2112 Veresegyház, Találkozók útja 1.

Felnőttbelépő: 450 Ft

Gyermek-, diák-, nyugdíjasbelépő: 300 Ft

Nemcsak asszonykórus és medvék vannak Veresegyházon, de egy pici strand is, ahol  júniustól szeptemberig tart a szezon. „Egy igazán romantikus helyszínen, a Malom-tavon várja a frissülni vágyókat a tó. A strand 1928 óta üzemel, igazi retró érzést nyújt a fürdőzőknek. A fövenyt minden évben friss homokkal újítják meg. A tóból bójákkal lekerített részen lehet fürödni, és ezenkívül egy tó-vízilabdapálya is fel van állítva, amit bárki használhat.” S nem messze innen üzemel a termálfürdő. A veresegyházi termálvíz összetétele a Széchenyi fürdőéhez hasonló, ennél fogva ízületek degeneratív betegségei, idült és félheveny ízületi gyulladások kezelésére, ortopédiai, baleseti műtétek utókezelésére alkalmas. A fürdő jelenlegi területén egy nyitott termál- és egy gyerekmedence, illetve szauna és játszótér várja a vendégeket.

Gödi szabadstrand

Az Alsó- és Felsőgödön lévő szabadstrandokon a Duna vizében mártózhatunk meg, ami mindkét helyen kiváló minőségű. A két partszakaszon mosdó, öltöző és elsősegélynyújtó pont áll a strandolók rendelkezésére. A vízben bóják, a parton táblák jelzik a fürdésre igénybe vehető területet.

Endelig en strand dag🌞😀 #strand #sol #deterdogkoldt #feriedag #godstrand #hornbæk #familie #danmark

A post shared by Rebecca Larsen (@becksens) on

Bánki-tó, a palóc Balaton 

Cím: Bánki Tó-Strand, 2653 Bánk, Petőfi út 61.

Felnőttbelépő: 650 Ft

Gyermekbelépő: 500 Ft

Palócföld legismertebb üdülőhelye a Cserhát és a Börzsöny határán fekvő hangulatos Bánki-tó. A Bánk falu területén fekvő 7 hektáros, a Jenői-patak felduzzasztásával létrehozott, átlagosan 4 méter mély tó közkedvelt kiránduló- és üdülőhely. A víz elsősorban horgászparadicsom, de a nyári hónapokban a tó falu felé eső részén létesített, rendezett strand rendkívül népszerű a fürdőzni, napozni vágyók körében. A tavat egy kellemes sétaúton teljesen körbe lehet sétálni, egy részét erdő övezi, és sűrűn találunk romantikus horgászstégeket a fűzfák alatt, a nádasban.

#Bánki-tó

A post shared by Szántó Judit (@tszjudit) on