Csillagok

Lelki társak, rokonlelkek, örök barátnők

Barátokkal vagyunk körbevéve, akik szeretnek, és akiket szeretünk. Segítünk egymásnak, jelen vagyunk jóban, rosszban. De vajon egymásra találunk-e azzal az eggyel, a lelki társunkkal? Vagy egész életünkben hiába várunk rá? Várunk rá egyáltalán?

Van az a különös érzés, amit nagyon ritkán érzünk, s talán létezik olyan ember, aki sosem érezte. Ez az az érzés, amikor találkozunk valakivel, és az első pillanattól kezdve valami különleges kapocs jelenik meg közöttünk. Nem, most nem a mindent elsöprő szerelemről beszélünk, illetve nem csak arról. Mert az is lehet. De sokkal inkább arról a kapocsról, ami két ember között kialakulhat, nevezzük barátságnak, de valójában ami közöttük van, az még annál is szorosabb. Lelki társak – így nevezik, de valahogy ez sem írja le tökéletesen azt a szoros kapcsolatot, ami e között a két ember között ilyenkor kialakul.

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Fotó: iStock.com/Ivanko_Brnjakovic

Schopenhauer szerint a „rokonlelkek már távolról köszöntik egymást”, Sütő András szerint pedig „az a rokonom, aki az egyéniségem rokona”, és Anne a Zöld Oromból is egy igazi rokonlélekre vágyott, valakire, akivel megoszthat mindent, bármit, aki feltétel nélkül szereti, történjék bármi. És vajon ki ne vágyna egy ilyen társra, egy olyan emberre, aki mindent tud róla, de tényleg mindent, akár szavak nélkül is megértik és szeretik egymást?

Szavak nélkül is bárhol, bármikor

Ez a szeretet pedig valószínűleg nem az a már említett „mindent elsöprő”. Ez csak úgy létezik. Valahol az első találkozásnál kiderül, hogy mennyire egy hullámhosszon vagyunk a másikkal, valami olyan érzésünk is lehet, mintha már korábban is ismertük volna egymást. Vagy ha mégsem, egyszerűen csak nem értjük, hogy eddig miért nem találkoztunk, és hogy miért éppen most, de talán ez nem is fontos, mert az a lényeg, hogy ezentúl tudjuk, hogy kit hívjunk örömünkben vagy bánatunkban. Illetve lehet, hogy még csak hívni sem kell a másikat, mert bárhol is van, bárhol is vagyunk, ő megérzi, ő tudja, hogy szükségünk van rá. Állítólag a testvérek, az ikrek között van ilyen kapocs, de akkor miért ne lehetne egy ilyen láthatatlan, mindent átszelő kapcsolat egy olyan emberrel, aki a másik felünk?

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fotó: iStock.com/jacoblund

Fehér holló?

„Hallottam már ilyesmiről, hogy valaki megtalálja a lelki társát. Nekem sajnos eddig nem sikerült, lehet, hogy nem is fogok találkozni vele soha. Vannak barátnőim, van legjobb barátnőm is, akivel mindent megbeszélünk, nincsenek titkaink, ő ismer a legjobban a világon, de valahogy mégsem mondanám róla, hogy a lelki társam, ahhoz szerintem hiányzik még valami plusz, amit nem tudok megfogalmazni, egyszerűen csak így érzem” – gondolkozott el Noémi. A 29 éves kozmetikus szerint fantasztikus és egyben egy kicsit ilyesztő is lehet, amikor valaki olyannal találkozik az ember, aki olyan, mint ő, aki a másik fele. Állítja, hogy az ő életéből ez nem hiányzik, így is nagyon jól érzi magát, de szívesen beszélgetne valakivel, aki rátalált arra a bizonyos lelki társra.

A témával Szív szerinti rokonok címmel és sztárvendégekkel foglalkozik a Ridikül ma is 17 óra 10 perckor kezdődő adása. A stúdióban beszélget Müller Péter, Kovács „Koko” István és Scherer Péter, valamint meglepetésvendég is érkezik hozzánk.

A tegnapi adást ezen a linken tudjuk megnézni.