Otthon

Balkonmesék – Dekorációs tippek erkélyekre, balkonokra

Tavasztól őszig a legkisebb erkély is igazi kincs a városban élők számára. Romantikus vacsora a szabad ég alatt, koktélparti a barátnőkkel, mesedélután a legkisebbekkel – a talpalatnyi helyet rengetegféleképpen kihasználhatjuk, és ízlésünktől függően otthonos kuckóvá vagy hangulatos közösségi térré varázsolhatjuk. Olyan dekorációs ötleteket hoztunk, melyekkel a pici erkélyt is egy csapásra feldobhatjuk, és utána nem is lesz kedvünk többé bejönni onnan!

Csodaszép balkonvirágok

A virág már önmagában képes hangulatossá tenni az erkélyt, hiszen amellett, hogy dekoratív, kellemes illattal árasztja el a levegőt. Elhelyezhetünk cserepes virágokat az erkély sarkaiban, fellógathatunk függőkosarakat, de színes balkonládákkal is feldobhatjuk a korlátot. Íme néhány népszerű balkonnövény: a legyezővirág, aminek gyönyörű lila levelei vannak, és jól bírja a szélsőséges időjárást; a narancssárgás bársonyvirág, ami elriasztja a kártékony rovarokat a leveleiben található erős illatú olajoknak köszönhetően; vagy a citromsárga farkasfog, ami tavasztól egészen októberig virágzik.

https://www.instagram.com/p/BU1oEybh5pX/

https://www.instagram.com/p/BU6qgvVF5Av/

Tündérfények

Ha mesebeli hangulatot szeretnénk varázsolni az erkélyre, a különböző égősorokkal, lampionokkal és gyertyákkal ezt könnyen elérhetjük. A letisztult stílus kedvelői inkább az egyszínű változatokat keressék, a bohém lelkűek és a kisgyermekesek azonban bátran választhatnak minden színben pompázó gömböket! Végigfuttathatjuk a korláton, csavarhatjuk a kisasztal köré, vagy akár baldachinos kuckót is kialakíthatunk a fényfüzér segítségével.

https://www.instagram.com/p/BU-_eODldaP/

https://www.instagram.com/p/BUsPHOUAodV/

A sokszínű raklap

Egyszerűen nem tudunk betelni a raklapos dekorötletekkel. Tényleg csak a fantáziánk szabhat határt annak, mit alkotunk belőle! Nincs ez másképp az erkélyek esetében sem: készülhet belőle asztalka, színes kerítés a balkonkertünknek, sőt még fekhely is! Ha a természetes stílus hívei vagyunk, meghagyhatjuk az eredeti színét, de ízlésünktől függően bármilyenre lefesthetjük, akár mintásra is. A sárgával azért vigyázzunk, nehogy a rovarok is felfedezzék maguknak kis kuckónkat.

https://www.instagram.com/p/BUkYhbzFH-E/

https://www.instagram.com/p/BUvxib6DrFr/

A nyugalom szigete

Valószínűleg kevés kellemesebb dolog van egy fárasztó nyári munkanap után, mint kiülni egy pohár borral az erkélyre, és megcsodálni a naplementét. Balkonunkat így akár relaxációs zónává is alakíthatjuk, ahol egy kicsit kifújhatjuk magunkat és meditálhatunk, ha arra van szükségünk. Ehhez nincs is másra szükség, mint egy kényelmes ülőhelyre, jó sok párnára, egy puha szőnyegre a talpunk alá és apró mécsesekre. Ha van rá lehetőségünk, akár függőágyat is fellógathatunk, amiben igazán édes lesz a délutáni szundi. A napvédelemről azért ne feledkezzünk meg!

https://www.instagram.com/p/BU15FjWhuwF/

https://www.instagram.com/p/BUkYlY0lP7t/

Vintage hangulat

Még mindig tombol a vintage-láz, ezt a romantikus dekorációs stílust pedig akár az erkélyünkre is kicsempészhetjük. A legjobb benne, hogy szinte nem kerül semmibe, mert elég hozzá néhány régi kanna, cserép, lámpás vagy bármi, amit a szüleinknél, nagyszüleinknél találunk. Csupán le kell festenünk őket egy visszafogott színre – még az sem fontos, hogy mindenhol tökéletesen fogjon a festék. Tipp: párosítsuk a fehéret pasztellszínekkel, például halványkékkel vagy bézzsel. És természetesen itt is jöhetnek a virágok minden mennyiségben!

https://www.instagram.com/p/BU1TR_qgfT7/

https://www.instagram.com/p/BUkY-buFcp5/