Egészség

4 szokatlan módszer, ami megkönnyíti a folyadékfogyasztást

Gyakran fordul elő velünk, hogy délután 3-kor azon kapjuk magunkat, reggel óta szinte nem ittunk semmit? Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő folyadékfogyasztás – főképp nyáron!

Nem kell megvárni, amíg szomjasak leszünk, az ugyanis már a szervezet vészkiáltása. A legjobb, ha egy 1,5 literes ásványvizes palackot szem előtt tartunk az íróasztalunkon, és beállítjuk a telefonunkat, hogy 1-1,5 óránként emlékeztessen minket az ivásra. Vannak azonban kevésbé ismert módszerek is, melyekkel megkönnyíthetjük magunknak a folyadékbevitelt.

Fűszerezzünk

Attól függően, mit eszünk, adjunk egy csipet pirospaprikát, Cayenne-borsot vagy egy kis csípős szószt az ebédünkhöz. Ez garantáltan segít abban, hogy többet igyunk délután. Sőt, a fűszerezés még az anyagcserét is felpörgeti és növeli a jóllakottság érzését, így a fogyókúrában is érdemes bevetni.

Ízesítsük a vizet

Egy nagyobb palackban adjuk citromot, lime-ot és/vagy gyömbért a vizünkhöz, így sokkal szívesebben kortyolunk majd belőle. Akár citrusokkal ízesített jégkockát is dobhatunk bele, így még látványos is lesz az üvegünk. Emellett akár a kedvenc üdítőinket is felhígíthatjuk egy kis vízzel, amivel megnövelhetjük a vízfogyasztásunkat és csökkenthetjük a bevitt kalóriákat.

https://www.instagram.com/p/BU9mwi4Fi3n/?tagged=flavoredwater

Igyunk szívószállal

Ezzel ugyanis nagyobb mennyiségű vizet tudunk meginni rövidebb idő alatt. Sőt, maga a szívó mozdulat az egyik legősibb stresszoldó módszer, így két legyet üthetünk egy csapásra: megfelelő mennyiségű folyadékot juttatunk a szervezetünkbe, és közben még meg is nyugszunk.

Együk meg a vizet

Tessék?! Bizony, nem elírás, azzal is növelhetjük a folyadékfogyasztásunkat, ha mindennap eszünk lédús ételeket. A görögdinnyéről mindenki tudja, hogy több mint 90%-a víz, de ilyen még az eper, a grépfrút, a narancs is, zöldségek közül pedig a cukkini, a retek és a zeller.