A legáltalánosabb probléma a reggelikkel kapcsolatban, hogy nem tartalmaznak elegendő fehérjét és zsírt, míg szénhidrátban bővelkednek. A végeredmény pedig az egekbe szökkenő cukorszint, ami aztán ugyanolyan gyorsan le is esik. Íme 3 tipikus reggelibaki, ami miatt farkaséhesek lehetünk még az ebédidő előtt.
Túl sok gyümölcs
Bizony, a túl sok gyümölcs sem feltétlenül egészséges. Habár egy nagy pohár gyümölcsturmix valóban tele van vitaminnal és antioxidánssal, ugyanúgy megdobhatja a cukorszintünket a gyümölcscukor miatt. Ezt elkerülendő készítsünk inkább egy ízletes smoothie-t fele arányban gyümölcsből, fele arányban pedig zöldségből! Utóbbiak kevesebb kalóriát tartalmaznak, és nem emelik meg annyira a vércukorszintet.
Fotó: Unsplash/ Anastasia Zhenina
Mindenből gluténmenteset választunk
Hacsak nem vagyunk gluténérzékenyek, nem biztos, hogy jót teszünk magunknak azzal, ha csak gluténmentes termékeket fogyasztunk. Ezek ugyanis általában sokkal több szénhidrátot tartalmaznak, mint búzából készült társaik, ezáltal pedig gyorsabban emésztjük meg őket. Nem csoda tehát, ha még délelőtt elkezd újra korogni a gyomrunk!
Nem figyelünk a feltétekre
A zabkása igazi adu ász reggelire, könnyen elronthatjuk azonban az egészet, ha nem figyelünk oda, mivel is öntjük/szórjuk meg. Az egyébként fehérjében és rostban gazdag reggelit egyből cukorbombává tesszük, ha barna cukrot, mézet vagy szárított gyümölcsöket adunk hozzá. Legközelebb próbáljuk feldobni inkább magvakkal vagy ízesítetlen kókuszreszelékkel, melyek fehérjét és egészséges zsiradékot tartalmaznak.