Siker

Tippek azoknak, akiknek mindig kifolyik az idő a kezeik közül

Mire elég 24 óra? Sokszor érezhetjük úgy, hogy kétszer ennyi idő is kevés lenne a napi teendőink elvégzéséhez. Mire túl vagyunk az egyiken, már három másik vár ránk, és ebből a spirálból nagyon nehéz kikerülni. Nem csoda, hogy olyan stresszesek vagyunk! Kicsit üljünk le, relaxáljunk pár percet, és vegyük elejét a teljes kétségbeesésnek terveink átgondolásával.

Priorizáljunk!

Gondoljuk át a hosszú távú terveinket, és döntsük el, melyik a legfontosabb számunkra. Szeretnénk fejlődni a munkában? A legjobb szülők akarunk lenni a világon? Anyagi stabilitásra törekszünk? Esetleg az egészséges, kiegyensúlyozott életet tartjuk kiemelten fontosnak? Amint tisztáztuk magunkban, merre szeretnénk haladni, könnyebb lesz priorizálni a rövi távú feladatainkat is.

Fotó: Unsplash/ Julia Caesar

Fotó: Unsplash/ Julia Caesar

Legyünk tisztában a határainkkal!

Igen-igen, határ a csillagos ég, de azért maradjunk a realitás talaján. Amikor elvállalunk egy feladatot, mindig részletesen gondoljuk át, hogy az mennyi idővel és energiával jár a részünkről, miről kell lemondanunk érte, és ez a lemondás megéri-e. Számoljunk azzal is, hogy nem minden megy olyan gördülékenyen, ahogyan szeretnénk: mindig hagyjunk rá egy kis pluszidőt a feladat elvégzésére, így nem érhet minket semmilyen meglepetés!

Mondjunk néha nemet is!

Az emberek hajlamosak minden kérésre igent mondani, ha a szeretteikről vagy egy számukra kedves feladatról van szó. Ezzel nem is lenne probléma egészen addig, amíg az nem hátráltat minket a legfőbb célunk elérésében. Bármennyire is nehéz, ilyen esetekben is meg kell húzni a határokat, hogy elkerüljük a kiégést és a stresszt. És ne felejtsük el, hogy néha a pihenésre is kell egy kis időt hagyni!