Konyha

Grillezett gyümölcsök mascarponéval, habcsókkal

Frissen, süteményekben, turmixban is imádjuk a gyümölcsöket, de a legújabb őrületünk a grillezés! A következő receptben ráadásul mascarpone is szerepel, így attól félünk, nem tudunk majd leállni a majszolással...

A nyárral beköszöntött a grillszezon is, készülhetnek a finomabbnál finomabb pácolt húsok, halak, grillzöldségek – no meg a gyümölcsök! Csak dobáljunk fel pár szeletet a kedvenceinkből a sistergő húsok mellé, és élvezzük az isteni ízeket! De ha nincs lehetőségünk a kerti sütögetésre, akkor se csüggedjünk, a következő recepttel mennyei desszertet készíthetünk a sütőben is.

Pexels/CC0 License

Pexels/CC0 License

Előkészületek: 30 perc

Elkészítés: mennyiségtől függően 10–30 perc

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 érett szilva/alma/körte/barack
  • 2 habcsók
  • 250 g mascarpone
  • 4 csapott evőkanál cukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A kisebb gyümölcsöket (szilva, sárgabarack) vágjuk ketté, a nagyobbakat (alma, körte) pedig szeletekre, és távolítsuk el belőlük a magokat. Helyezzük őket egy hőálló edénybe úgy, hogy az üreges gyümölcsök belseje felfelé nézzen. Ezután törjük össze a habcsókokat, és szórjuk meg velük a szeleteinket. Mi már ennél a lépésnél felfalnánk az összeset, de ami most jön, az maga az álom… Kanalazzunk mascarponét a tetejükre! A nagyon édesszájúak még ezt is megspékelhetik egy kis cukorral. Süssük körülbelül 20 percig, illetve addig, amíg a gyümölcsök belseje szépen meg nem puhul, külseje pedig egy isteni ropogós héjat nem kap. Melegen tálalva ajánljuk. Jó étvágyat!