Egészség

7 étkezési szokás, melyek meghosszabbíthatják az életünket

Mindannyian tudjuk, hogy étkezésünk, ételeink minősége és mennyisége nagyban befolyásolja a közérzetünket, egészségünket, sőt olykor még azt is, várhatóan meddig fogunk élni.

Sose együnk szénhidrátot magában

A szénhidrát az egekbe tolja a vércukorszintünket, így sokkal nagyobb az esélye, hogy cukorbetegek leszünk, magas lesz a vérnyomásunk, vagy előbb-utóbb szívinfarktusunk lesz. Ez persze nem azt jelenti, hogy ki kell iktatni a szénhidrátot teljes mértékben.

Figyeljünk oda a hidrogénezett zsírokra

Zsírokra is szüksége van  a szervezetnek, azonban óriási különbség van az egészséges és a transzzsírok között. Kerüljük a margarint, a félkész termékeket, a porokat, a tartósított élelmiszereket.

A tányérunk felét töltsük meg színekkel

Teljesen mindegy, mit eszünk, együnk hozzá minél többféle zöldséget.

Fotó:Pexels/CC0 License

Fotó:Pexels/CC0 License

Figyeljük meg, mit és mennyit iszunk

A népesség egy jelentős része szomjazik, és nem azért, mert nincs mit innia, hanem mert egészen egyszerűen elfelejt. Vegyük magunk mellé az üveget, és ha kell, töltsünk le egy alkalmazást, ami figyelmeztet bennünket a napi két és fél literre.

Együnk naponta 25 grammal több rostot

A rost segít kontrollálni a vércukorszintünket, javítja a szívünk egészségét, csökkenti a stroke kockázatát. Sőt, ki is pucolja a beleket.

Pörgessük fel az ómega-3 bevitelünket

Biztosan sokkal több ómega-3 zsírsavra van szükségünk, mint amennyit megeszünk. Fogyasszunk sok lenmagot, zöld leveleket, babot, káposztát.

Szabaduljunk meg a gyorskajáktól

A gyorséttermek megrövidítik az életünket, lelassítják az anyagcserét, növelik az infarktus kockázatát.