Egészség

Aki sokat sír, azt valójában keményebb fából faragták?

Kutatások bizonyítják, hogy a nők 85, míg a férfiak 73 százaléka érzi magát sírás után kevésbé dühösnek és szomorúnak. Sokan úgy érzik, hogy a sírástól gyengének látszanak, és olyannak, aki képtelen megbirkózni a saját életével, a valóság azonban ennek pont az ellenkezője.

Találkozni a saját érzelmeinkkel 

Ha merünk találkozni a saját negatív érzelmeinkkel, amelyek miatt sírunk, az annyit jelent, hogy nem szaladunk el a problémáink és az érzéseink elől, hanem szembenézünk és megharcolunk velük. Elfogadjuk, hogy az élet ad olykor citromot is. Miután megharcoltunk a fájdalommal, sokkal könnyebben el fogjuk tudni engedni, és hamarabb továbbléphetünk.

Kit érdekel, mit gondolnak mások?

A sírás az egyik legsebezhetőbb állapot. Aki sír, az ki van szolgáltatva, el van keseredve, védtelen. Senki sem szeretné, ha így látná őt a világ, ezt az oldalunkat mindig rejtegetjük. Aki azonban mer mások előtt is sírni, az maga mögött meri hagyni ezeket a szociális kliséket, és mer önmaga lenni, egyszóval bátor.

Fotó: Unsplash/ Jordan Whitt

Fotó: Unsplash/Jordan Whitt

Minden, ami gyűlik…

Boldogabb, aki tudja, hogy a sírás segít megszabadulni nemcsak az aktuális, de az összes felgyülemlett feszültségtől is. Aki sír, az megtisztul, megnyugszik és felszabadul. Egyre erősebb és erősebb lesz, hiszen a felgyülemlett feszültségek előbb-utóbb valamilyen formában kitörnek, és még mindig a sírás a legkevésbé ártalmas vagy önpusztító formája ennek.

Egészség

Bármilyen hihetetlen, de a sírást sem ok nélkül kaptuk az evolúciótól, hiszen számos jótékony hatása van az egészségünkre is. Csökkenti a stresszt, olyan hormonokat termel, melyektől újra jól fogjuk érezni magunkat.