Konyha

Mennyei puding egyszerűen és gyorsan

Sokan szeretjük a pudingot, azonban azt már bizonyára kevésbé, hogy folyamatosan kevergetni kell és így is könnyen leég. Amennyiben semmiképpen sem szeretnénk a bevett szokástól elrugaszkodni, javasolt a tejet úgy felforralni, hogy eleve kevés vizet tartalmazó lábosba öntjük. A csipet só is segíthet.

Ám gondoljunk bele, ki ér rá ennyit pepecselni a három falattal felfalható desszerttel a mai rohanó világban? Fogjunk egy mikrót, egy jénait, keverjük ki benne a pudingport a cukorral, adjunk hozzá fahéjat, kókuszreszeléket, rumot, diót, mogyorót, vagy amit éppen találunk otthon. Például ha kekszet törünk bele, az is jó lehet. Majd öntsük fel annyi tejjel, amennyit a csomagoláson olvasunk. Persze ne durr-bele-balázs módra! Fontos, hogy csomómentes legyen, ezért mindig csak apránként, keveset!

Fogjunk mikrózható formákat, töltsük meg őket, vagy egyszerűen tegyük be a jénai tálunkat maximum fokozaton, és a dupla adag 15 perc alatt készen van. Úgy ötpercenként azért ne felejtsük el megkevergetni és figyeljünk, mert így is kifuthat!

Fotó: Unsplash/Brenda Godinez

Fotó: Unsplash/Brenda Godinez

+1 tipp

Vaníliasodót legegyszerűbben úgy kaphatunk, hogy ha vaníliapudingot főzünk (ha mikróban készítjük, adjunk hozzá több tejet, mert az sűrűbb lesz a főttnél, és eleve keményebb is), majd amikor elkészültünk, két tojás sárgáját belekeverünk, a fehérjét cukorral habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük.

A csokisodó persze ugyanez, csak csokipudinggal.