Stílus

Arcápoló készítmények, melyekre valóban szükségünk van

Tengernyi kozmetikai szerrel árasztanak el bennünket, melyeknek egy jelentős része sajnos teljesen felesleges, mégis megvesszük, mert hiszünk a termékben, vagy egyszerűen csak azért, mert jobban érezzük magunkat tőlük. Holott a kevesebb néha több.

Ahelyett, hogy megvennénk mindent, ami szembejön velünk a reklámokban vagy kedvenc drogériánkban, inkább vásároljunk valóban hasznos, jó minőségű termékeket. A bőrünk is meghálálja, ha végre abbahagyjuk a kísérletezgetést.

Egy jó arctisztító

Tényleg érdemes egy jó minőségű, hatékony arctisztítót vásárolni, s ha megvan, ragaszkodjunk is hozzá, de ami még fontosabb, használjuk is rendszeresen, legalább naponta. Ha ugyanis tiszta a bőrünk, egészen biztos könnyebb lesz benne az életünk, kevesebb pattanással, mitesszerrel kell majd megbirkóznunk.

Fotó: Freepik.com/pressfoto

Fotó: Freepik.com/pressfoto

Dörzsi

Időről időre az elhalt hámsejtektől is érdemes megszabadulni, erre való a bőrradír. Válasszunk olyat, ami gyengéd, nem sérti fel az érzékeny arcbőrt, hiszen rengeteg kárt okozhatunk a durva szerekkel. Áldozzunk inkább egy kicsivel nagyobb összeget rá, de vásároljunk jó minőségű termékeket.

Egy jó arckrém

Nyár közeledtével lassan lecserélhetjük téli arckrémünket valami könnyedebb hidratálóra. Éjszakára persze még mehet a zsíros, de nappalra már nincs rá feltétlenül szükség. Amennyiben bizonytalanok vagyunk, milyen terméket válasszunk, feltétlenül konzultáljunk a kozmetikusunkkal, vagy ha inkább érzékeny a bőrünk, akkor egy bőrgyógyásszal, s kérjük meg, ajánljon számunkra megfelelő terméket.