Csillagok

A magabiztosság fejleszthető

Az igazi magabiztosság nem esdekel különösebb figyelemért, csendben, nyugodtan áll egy helyben a legnagyobb káosz közepette is, megmutatva, hogy nincs másra szükségünk, csak arra, hogy higgyünk magunkban és saját igazságunkban.

Mindenki több magabiztosságot szeretne, még az is, akiről azt gondolnánk, neki aztán van elég. Csupán annyit kell tennünk érte, hogy elkerülünk bizonyos viselkedéseket.

A külvilág

Egy bizonyos kor után már ne akarjunk megfelelni senkinek. Fiatal felnőttkorunk elejétől kezdve már a szüleinknek sem kell feltétlenül megfelelnünk, engedjük el végre azokat a fránya elvárásokat, keressük meg a saját mércénket, igyekezzünk annak megfelelni. Nagyon sok harmincas, sőt negyvenes fiatal él még mindig elvárások árnyékában, ahelyett, hogy végre felnőne, és a saját útján kezdene járni.

Kinek a hibája?

Mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki imád másokat hibáztatni a saját kudarcaiért. Na, ők azok, akik képtelenek vállalni a felelősséget a saját hibáikért, kudarcaikért, nem tudnak szembenézni velük, így egészen biztosan nem is jutnak előbbre az életben, tehát az önbizalmuk is marad a béka feneke alatt.

Fotó: Freepik.com/pressfoto

Fotó: Freepik.com/pressfoto

Sikerkerülő magatartás

Mi növelné jobban az önbizalmat, mint a siker? S hogy lehet elérni? Bátorsággal. Ha merünk új dolgokba belevágni, ha elhagyjuk a komfortzónánkat. Ne fussunk el a lehetőségeink elől, inkább ragadjuk meg őket.

Vajon mások mit gondolnak rólunk?

Egy bizonyos körön kívül egyszerűen nem számít, mit gondolnak rólunk az emberek. Engedjük el a kéretlen véleményeket, nekünk azokkal semmi dolgunk, csak arra az emberre tartozik, mint gondol rólunk, az a gondolat az övé, nem a miénk.