Siker

Tévhitek az erős nőkről

Az erős és független nők első, és akár második látásra is különféle (negatív) előítéleteket indíthatnak el bennünk. A határozottságuk, az önállóságuk egyesek számára ijesztő lehet, mások számára vonzó. Ráadásul ha hozzájuk hasonló férfiakkal találkozunk, az inkább előny náluk, mint hátrány, a nők esetében azonban gyakran negatív tulajdonságnak számítanak.

Természetesen nem mindenki szemében rossz az, ha egy nő erős és magabiztos, sőt, de még mindig vannak, akik tévhiteket terjeszthetnek róluk, amiket érdemes tisztába tenni. Csak azért, mert önállóak és tudják, hogy mit akarnak, még van lelkük, képesek együttérzésre és szeretetre.

Nincs szükségük társra

Egy független nő is tudja, hogyan kell szeretni. Csak talán jobban, tudatosabban szelektál, nem megy bele olyan kapcsolatba, amelyik már eleve nem olyan, amilyen számára optimális lenne. Egyszerűen csak nem akarja az idejét pazarolni olyasmire, ami szerinte nem működik. Majd a megfelelő partnerrel nyitott lesz a változtatásra.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/CCO License

Mindig magabiztosak

Csak azért, mert mindig határozottak, az nem jelenti azt, hogy nincsenek olyan pillanataik, amikor meginognak, amikor az önbecsülésük vagy az önbizaluk alacsony. De jól leplezik, nem mutatják meg a külvilágnak, a felszín alatt azonban sok bizonytalanság lehet.

Önzőek

Tudni kell megkülönböztetni az önzést és a szükségletekre koncentrálást. Vagyis nem mindegy, hogy azt szeretné, ne legyen semmiből hiánya, ne szenvedjen kárt, vagy hogy soha nem ad másoknak semmit.

Lenéznek másokat

Minden bizonnyal büszkék arra, amit elértek, de nem feltétlenü hiszik azt, hogy jobbak másoknál. Csak tisztában van az értékeivel, az erősségeivel, a sikereivel, de emellet tisztában lehet az alázat fontosságával.

Ridegek és hidegek

Az erős és határozott fellépésük miatt könnyen ijesztő lehet a fellépésük, ami nem biztos, hogy mindenki számára szimpatikus. De a munkahelyi sikerhez többek között az is fontos lehet, hogy nem mindig kedvesek mindenkivel, nem csacsognak, nem nevetgélnek, hanem határozottan tartanak a céljuk felé.