Stílus

Vigyük be a tavaszt az irodába!

Akár verőfényes napsütés, akár viharos szél és eső van odakint, a tavaszt be tudjuk csempészni a munkahelyünkre. Mert egyszerűen jobb kedvünk lesz tőle, és mert számunkra kellemes környezetben a munka is könnyebben mehet.

Nem arra gondolunk, hogy költözzünk be az irodába. De egy-két ötletes és stílusos kiegészítővel könnyen a miénk lehet az a munkaterület, ahol bárki szívesen dolgozna nyolc órán keresztül. Ráadásul nekünk is jobban mehet a munka, hogy olyan dolgokkal vesszük körbe magunkat, amitől jó/jobb kedvünk lesz, amik között jobban érezzük magunkat.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels / CCO License

És ha már tavasz van – ahogyan a karácsonyt a karácsonyi dekorációval –, vigyük be a kikeletet, a napsütést és a virágok tarkaságát az irodába!

Pasztellek és virágok

Vagyis vigyünk be olyan, az íróasztalra való kiegészítőkkel (irattartó, tolltartó, mappa, kosár, bármi), amelyek a kedvenc pasztell színünkben pompázik. Lehet sárga, kék, zöld, rózsaszín vagy lila, a lényeg, hogy a tavaszt jelentse a számunkra.

És ha már tavasz: a virágok nem maradhatnak el az íróasztalról sem. Nemcsak élő vagy vágott virágra gondolunk (persze ezekből is elfér egy-kettő az asztalunkon), hanem a füzetek, ceruzák mintájára is. Apróbb vagy nagyobb virágok is boríthatják a kellékeinket, olyat válasszunk, amik a kikeletet idézik fel a számunkra.

A különféle irodai eszközökből (cellux, notesz, névjegykártyatartó) is beszerezhetünk néhány vidámabb, tavaszi színűt (sárgát, rózsaszínt, zöldet), és ha van parafatáblánk, azt is „hozzuk szezonba” egy-két virágos, szoknyás-csajos képpel vagy tavaszi idézetekkel.