Siker

Van kiút a túl gyakori hajmosás csapdájából

Aki valaha beleesett a mindennapi hajmosás csapdájába, az tudja, mennyire nehéz szabadulni belőle, hiszen a haj hozzászokik, és legalább 2 hónap, míg elviseli a heti hármat. De addig egy lakatlan szigetre kellene elvonulni, hogy senki ne lásson minket ennyire csapzottan.

Jó hír azonban, hogy könnyebben is kiszabadulhatunk a csapdából, elég csal pár apró dologra odafigyelni a mindennapi rutin során.

Étrend

Kerüljük a zsíros vagy zsírban sült ételeket, ezzel természetesen nemcsak a hajunknak teszünk jót, de az egészségünknek, sőt, az alakunknak is. Ugyanígy érdemes szép lassan elhagyni a fehér kenyeret, a cukrot és a konzerveket is, a tartósítószer miatt. Az egészséges táplálkozás a hajunk minőségén is meglátszik. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, magokat.

Válasszunk másik sampont

Ez egy hosszabb kísérletezés, de próbáljuk meg megtalálni a megfelelő sampont, esetleg adjunk esélyt organikus, biotermékeknek is, melyek csak természetes anyagokat tartalmaznak, hátha ez segíthet.

Fotó: Pexels/CCO License

Fotó: Pexels / CCO License

Száraz sampon

Még nem ment ki a divatból a száraz sampon, sőt, életmentő lehet, ha ki kell néznünk aznap valahogy, de nem moshatunk még hajat. Masszírozzuk bele a fejbőrünkbe, majd egy hajszárítóval fújjuk ki a felesleget.

Hőmérséklet

Apróságnak tűnik, pedig nagyon fontos: ne forrázzuk a fejbőrünket, azaz hűvösebb vízzel mossuk, mint amiben zuhanyzunk. A forró víztől ugyanis sokkal hamarabb zsírosodik a fejbőr.

Éjjel

Alvás előtt fésüljük meg a hajunkat, ha lehet, természetes anyagból készült hajkefével, és éjszakára ne kössük össze, hagyjuk szabadon. Ha lehet, cseréljük gyakran a kispárna huzatát, de legalább forgassuk.