Te + Én

Jelek, hogy valójában nem az, akinek mondja magát

Az internetes társkeresés népszerű a fiatalok és az idősebbek körében egyaránt. A látszólag egyszerű és nagyszerű módszer azonban sok veszélyt rejt magában. Legyünk mindig óvatosak!

Fénykép

A mai világban már mindenkinek fényképes mobilja van, ne higgyük el, hogy az illetőről csak egy vagy két digitális kép készült az elmúlt években. Ha nem tud többet küldeni, akkor elképzelhető, hogy nem ő szerepel rajtuk, hanem valaki más. Amennyiben lehetőségünk van rá, videochateljünk egymással, abból úgyis minden kiderül.

Nincs ideje találkozni

Aki közel lakik hozzánk, de sosincs ideje találkozni velünk, ellenben az estéi nagy részében velünk pötyög, azzal valami gyanús. Hónapokat ne adjunk senkinek az életünkből, találkozzunk vele minél előbb.

Fotó: Unsplash/ Luis Ilerana

Fotó: Unsplash / Luis Ilerana

Túl szép!

Ha túl szép, hogy igaz legyen, akkor nem igaz – csúnya mondat, de hasznos. Ha valakivel minden, de tényleg minden stimmel, feltűnően kedves, céltudatos és imád bennünket, akkor kezdjünk el kételkedni, legalábbis ne higgyünk el mindent neki kapásból. Legyen ott a kisördög: lehet, hogy most éppen túloz, szépít, ködösít csak?

Figyeljünk a jelekre!

Figyeljünk oda mindig, hogy mit mond a másik, milyen információkat oszt meg magáról, s ha ellentmondásba keveredik, hívjuk fel rá a figyelmét, mert lehet, hogy mégis van rá épeszű magyarázat. Aki egyszerre több vasat tart a tűzbe (s miért ne tenné, keresi az igazit), az gyakran esik abba a hibába, hogy ugyanazt a történetet többször is elmeséli ugyanannak a személynek.