Siker

Mi az, ami feltétlenül legyen benne a táskánkban?

A női táska nemcsak rejtély, de a Bermuda-háromszög is: bármit bármikor elnyelhet, de ugyanilyen hirtelen vissza is adhat. Szépen kell hát bánni vele, időről időre kipakolni, kirázni, majd okosan visszapakolni. De mi az, amit feltétlenül tegyünk bele, aminek MINDIG nálunk kell lennie?

Higiénia

Nőként bizonyos helyzetekre felkészültnek kell lennünk minden esetben: papír zsebkendő, kézfertőtlenítő, intim higiéniás eszköz, ezek nélkül még a boltba sem mehetünk le. Nem kell persze állandóan a kezünket fertőtleníteni, ám ha úgy alakul, nagyon megnyugtató, hogy át tudjuk törölni vele magunkat.

Papír, ceruza

Ha nincs, mindig akkor kell! Pakoljunk be legalább egy icipici noteszt és egy kupakos tollat vagy ceruzát, hiszen ezekre tényleg mindig szükségünk lehet.

Neszesszer

Szerezzünk be egy kicsi neszesszert és pakoljunk bele mindent, ami egy nőnek kell: korrektor, szemceruza, szőlőzsír, rúzs, szemhéjpúder, pici kézkrém (nagyon jól jöhet). Gyakorlott anyák sebtapasz és fájdalomcsillapító nélkül még a sarki kisboltig sem mennek le.

Fotó: Unsplash/I'm Priscilla

Fotó: Unsplash/I’m Priscilla

Rágó

Habár a rágózás annyira nem egészséges, legyen nálunk legalább egy-két szem, előfordulhat ugyanis, hogy nem a legfrissebb a szánk, de valakivel viszonylag bizalmasan kell tárgyalnunk, és nagyon kellemetlen tud lenni, ha olyankor közel megyünk hozzá.

Tárca

Természetesen tárca, melyben a kártyák, némi pénz és iratok vannak, sőt az anyák a gyermekeik legfontosabb iratait, taj-kártyáját is maguknál szokták tartani. Készpénz nélkül lehet ugyan élni, hisz rengeteg helyen fizethetünk bankkártyával, mégis érdemes némi aprót magunknál tartani, hiszen elég kellemetlen tud lenni, ha egy fillér sincs nálunk, és a közelben nincs automata.

+1 A töltő

Mindig legyen nálunk legalább egy zsinór a telefonunkhoz. Életet menthet!