Csillagok

Meg van írva a csillagokban, milyen apa lesz a párunk

Ha az egész életünk és a sorsunk is kódolva van a csillagok állásában, akkor miért ne jósolhatnák meg a csillagok, hogy milyen apa lesz a párunk?

Kos

Jó eséllyel a Kos férfiak olyan apukák lesznek, akik elhamarkodottan beszélnek és cselekszenek. Képesek olyasmire is rábólintani, amit csak nagyon nehezen lehet megvalósítani. Engedékenyek akkor is, ha a gyerkőc valami rosszat tett, hiszen a kis édesüknek nem tudnak nemet mondani.

Bika

Mivel a Bikák rendkívül tudatosan viselkednek, és elszántak, így a gyerekeiktől is ezt a fajta viselkedést várják el. Sokan azt hihetik, hogy szigorúak, pedig csak a legjobbat akarják kihozni a gyermekükből. Nem akarják őket elkényeztetni, de ha baj van, azonnal a helyszínen teremnek és segítenek, hiszen rájuk mindig lehet számítani.

Fotó: Freepik.com/Freepik

Fotó: Freepik.com/Freepik

Ikrek

Vicces, igazi cinkostárs személyiségek, a gyerekek minden helyzetben számíthatnak rájuk. Ők a valódi vicces apukák, akik a durcás gyereket is pillanatok alatt megnevettetik. Épp ezért nem a legjobbak a fegyelmezés témakörében – néha úgy tűnhet, hogy még ők is csak gyerekek. Fel kell őket világosítani, hogy a gondtalan éveknek már vége, és néha a rosszfiú szerepét is vállalniuk kell.

Rák

Bennük hasonlóan erős ösztönök vannak, mint az anyákban. Nagyon családcentrikusak, és azt szeretik, ha közel vannak a gyerekeikhez. Ez a közelség nem csak fizikailag értendő, erős lelki köteléket tudnak kialakítani velük, és nem derogál számukra, ha pelenkázni kell, vagy elintézni a bevásárlást.

Oroszlán

Ők az apukák, aki mindig, minden helyzetben büszkék a gyerekeikre. Szívesen küldik őket versenyekre, mert szeretik összemérni őket más korukbeli gyerekekkel. Ez persze nyomást is helyezhet a kicsikre, de az apuka a magabiztosságából is ad nekik bőven. Ha pedig valamiben nem a legjobbak, az sem számít, ugyanis minden helyzetben tökéletesnek látják őket.

Szűz

Megfontoltak és bölcsek, akik mindig jól meggondolják, mielőtt bármilyen döntést meghoznának. Nem könnyen fejezik ki az érzelmeiket, de mivel állandó támaszai a gyermekeiknek, így azok számára sosem kérdés, hogy szereti-e őket az apjuk. Kiveszik a részüket az iskolaválasztásban, és igyekeznek mindig a legjobb útra terelni az utódaikat.

Mérleg

Igazi művészlelkek, akikért odáig lesznek a gyerekek. Humorosak, egyediek, igazi jelenségek, és mindig ők vannak a középpontban. A fegyelmezés viszont nem az erősségük, ők is képesek széthagyni a játékokat. Ettől függetlenül viszont képesek megteremteni a meghitt otthont, amire az egész családnak szüksége van.

Skorpió

Erős személyiségük és tekintélyt parancsoló jellemük van, éppen ezért előfordulhat, hogy a lányok mellől több barátjelöltet is elkergetnek. Pedig nem rossz emberek, sőt: határozottak, céltudatosak, és a gyerekek mindig számíthatnak rájuk. Szeretnek irányítani otthon, de az is tény, hogy észérvekkel bármiről meg lehet őket győzni.

Nyilas

A Nyilas apuka újraéli a gyermekkorát a saját gyerekeivel. Addig nincs gond, amíg a gyerekek picik, de amint kamaszodnak, az apuka egyre nehezebben bírja a megpróbáltatásokat. Amint a gyerek elkezdi megtapasztalni az önállóságát, az apuka képes ezt árulásként felfogni. Nehéz időszak ez mindenkinek.

Fotó: Freepik.com/Freepik

Fotó: Freepik.com/Freepik

Bak

Megbízható és kiszámítható apukák, akik őrzik a hagyományokat. Mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy a családjuk biztonságban érezze magát. Igyekeznek mindent megteremteni a szeretteinek. Nem kifejezetten játékosak, és nehezen oldódnak fel, de biztos alapjaik a családnak.

Vízöntő

Imád beszélgetni a gyerekeivel. Fontosnak tartja, hogy megossza velük a tapasztalatait és a tudását. A gyerekeket a születésük pillanatától imádják, de valódi kötődés csak akkor alakul ki, amikor már képes velük valódi beszélgetéseket kivitelezni. A gyakorlati teendőkben is igyekszik helytállni, de azokban eléggé esetlen.

Halak

Majdnem tökéletesek, kivéve, hogy nem tudnak nemet mondani. Egy csillogó szempár bármiről képes őket meggyőzni. Tipikus esete annak, hogy amit anya nem enged, azt majd apa megoldja. Kiveszik a részüket a gyerek körüli teendőkből, de könnyen konfliktusba keveredhetnek a párjukkal, hiszen gyakran anyára hárul a szigorú szülő szerepe, és ez viták forrása lehet.